Ще один злочин Кремля: окупанти викрали 430 українських дітей

Ворог вивіз до Росії 430 українських дітей

Російські окупанти продовжують здійснювати масштабну депортацію українських дітей на територію РФ під виглядом так званого "відпочинку" у дитячих таборах.

Як зазначає Центр національного спротиву, такі дії ворога не мають нічого спільного з турботою про дітей, а є частиною глибокої стратегії з пропагандистського перевиховання молодого покоління.

За інформацією Центру спротиву, 430 дітей із тимчасово окупованого Донецька місцеві колаборанти відправили на профілактичний відпочинок у Таганрог. Захід передбачає двотижневий курс пропагандистського виховання учнів з тимчасово захоплених росіянами територій Донеччини.

Наголошується, що відомі випадки, коли батьки, відправивши своїх дітей у подібні табори, згодом не можуть повернути їх назад через бюрократичні або фізичні перешкоди, що ставить під загрозу возз’єднання сімей.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ситуація на геополітичній мапі світу та розвиток подій в російсько-українській війні навіюють фаталістичне бачення майбутнього, вважає експерт з міжнародної політики Максим Несвітайлов. За його словами, з огляду на те, як розвиваються події у світі, не залишається сподівань на успішний переговорний процес щодо завершення війни в Україні ні восени, ні у найближчому майбутньому.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що Верховний головнокомандувач та Головнокомандувач ЗСУ заявляли, що контратаки росіян на Курщині абсолютно прогнозовані, ЗСУ до них готові та все заплановано. "Але якщо це в нас такий план — відступити і дати можливість росіянам відновити контроль над ключовими для них населеними пунктами та з'єднати своє угрупування військ, то в нас проблеми з логікою і адекватністю", — заявив офіцер ЗСУ Микола Мельник.