Сценарій Алеппо у Харкові: секретар РНБО озвучив тривожний прогноз

Олександр Лтвиненко вважає, що сценарій Алеппо у Харкові не можна виключати

Росія налаштована на довгу війну. У найгіршому випадку Кремль може повторити стратегію, яку він застосував проти сирійського Алеппо у 2016 році, у Харкові. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив секретар РНБО Олександр Литвиненко, повідомляє The Wall Street Journal.

Олександр Литвиненко нагадав, що в Алеппо російська авіація, яка підтримує сирійський уряд у громадянській війні, зруйнувала системи електро- та водопостачання, а також розбомбила лікарні та школи. Тоді населення Алеппо скоротилося до третини від довоєнного рівня, до того як режим Асада відбив місто в опозиційних сил.

"Вони просто витіснили людей. Це те, що вони хочуть практикувати довкола Харкова", - заявив Литвиненко.

Нагадаємо, у 2012 році сирійська громадянська війна охопила Алеппо, колись жваве місто, яке стало одним із ключових полів битви. При цьому у 2016 році Росія втручається у конфлікт, надаючи рішучу підтримку режиму Башара Асада. Починаються інтенсивні бомбардування східних районів Алеппо, де знаходять притулок опозиціонери та мирні жителі.

Читайте також на порталі "Коментарі" – російський диктатор Володимир Путін хоче перетворити на українське Алеппо Харків. Про це у Фейсбуці заявив колишній нардеп Борислав Береза. За його словами, кремлівський диктатор не зупиниться перед кількістю жертв.

Як вважає політик, єдине, що стримує рашистів – це не страх перед кількістю жертв, а відсутність ресурсу та певний дефіцит ракет та снарядів для цього.

"І тільки-но вони вирішать цей недолік, то перейдуть до реалізації плану", - зазначив Береза.

Також видання "Коментарі" повідомляло - Москва знову повернула Харків у своє поле зору і продовжуватиме посилювати тиск на нього. Про це йдеться у матеріалі The Wall Street Journal.