СБУ завершила слідство щодо "гауляйтера" Запоріжжя

Євгену Балицькому загрожує тривалий тюремний термін

СБУ завершила досудове розслідування щодо екснардепа Євгена Балицького, який на час масштабного вторгнення Росії до України, займав посаду депутата Запорізької обласної ради. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію міського голови Мелітополя Івана Федорова.

Нагадаємо, що Євген Балицький до 2014 року представлял в Верховній Раді України Партію регіонов, виступав категорично против Майдану. На момент вторгнення Росії в 2022 році мав мандат депутата Запорізької обласної ради від партії "Опозиційний блок", був власником місцевого мелітопольского телеканалу. З захопленням Мелітополя військами РФ публічно перейшов на бік окупантів, а згодом - очолив окупаційну так звану військово-цивільну адміністрацію Запорізької області, яка розташовувалась в місті Мелітополь.

Згодом, від час організованих Кремлем "урочистостей" щодо анексії та включення територій Донецької, Луганської, Херсонської та частини Запорізької області до складу РФ, підписав з Путіним документи про фейкове приєднання Запорізької області до РФ.

"Він зрадив Україну, рідне місто і його мешканців. Саме на Балицькому сотні смертей і тисячі зламаних життів мелітопольців", - підкреслює Іван Федоров.

Зрадника звинувачують за ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 (участь в організації та проведенні незаконних референдумів) та ч. 2 ст. 110 (умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України) Кримінального кодексу України. Балицькому загрожує 15 років ув'язнення.

Нагадаємо, що Міноборони РФ заявило про атаки на Крим, в Херсонській області окупанти окопуються, а Володимир Зеленський повідомив про підготовку до українського контрнаступу.