Головна Новини Суспільство Війна з Росією СБУ встановило хто надав росіянам координати для ударів по Києву 10 жовтня. Відоме ім’я та фото чоловіка
commentss НОВИНИ Всі новини

СБУ встановило хто надав росіянам координати для ударів по Києву 10 жовтня. Відоме ім’я та фото чоловіка

Уродженець Києві передавав дані ФСБ.

12 жовтня 2022, 18:51 comments3458
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

10 жовтня, вранці по всій території України була оголошена повітряна тривога. Близько дев’ятої години по центральній частині столиці завдали перших ударів, через годину прилетіли ще ракети. СБУ встановило особу, яка ймовірно надала військовим Росії координати для ракетних ударів. Про це повідомляє журналіст Андрій Цаплієнко з посиланням на власні джерела та прес-служба СБУ.

СБУ встановило хто надав росіянам координати для ударів по Києву 10 жовтня.  Відоме ім’я та фото чоловіка

СБУ встановило, хто надав росіянам координати ударів. Фото з відкритих джерел

Як зазначають СБУ було зібрано достатньо доказів для встановлення особи, що надала керівництву Росії координати для ударів по столиці.

Координатором виявився 56-річний чоловік, який народився в Києві, але наразі проживає в тимчасово окупованому Криму. СБУ говорить, що чоловіка на пів острові завербували спецслужби РФ, після чого він пішов на співпрацю з російськими військовими добровільно. За джерелами Цаплієнка чоловіка звати Гаращенко В’ячеслав Тимофійович. 

Гаращенко отримував завдання від російських спецслужб, після чого контактував з агенткою в Києві, яка збирала дані про розташування критичної інфраструктури, військових об’єктів, розміщення блокпостів, пересування сил ЗСУ в Києві та області.

Український журналіст також опублікував фото чоловіка. Переглянути як виглядав Гаращенко В’ячеслав Тимофійович, що був координатором ракетних ударів по Києву можна нижче:

СБУ встановило хто надав росіянам координати для ударів по Києву 10 жовтня.  Відоме ім’я та фото чоловіка - фото 2

10 жовтня було випущено по Україні 84 ракети від яких загинуло 19 людей, ще десятки зазнали поранень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про ім'я та фото чоловіка, який був водієм вантажівки, що за версією Росії вибухнула на Кримському мості.

Також "Коментарі" писали про реакцію росіян на ракетні удари по Україні 10 жовтня. Громадяни РФ молились на Путіна та писали, що варто таке повторити.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини