Головна Новини Суспільство Війна з Росією СБУ викрила прихильника РФ у Верховному суді. Пропонував окупувати Львів
commentss НОВИНИ Всі новини

СБУ викрила прихильника РФ у Верховному суді. Пропонував окупувати Львів

Правоохоронці виявили чиновника з Верховного суду України, який виправдовував агресію РФ і бажав захоплення Львова окупантами, повідомляє прес-служба СБУ, пишуть «Коментарі»

5 лютого 2024, 16:56
Поділіться публікацією:

Служба безпеки зібрала доказову базу на голову одного зі структурних підрозділів Верховного суду України. Чиновник виправдовував збройну агресію РФ і тимчасову окупацію нашої держави.

СБУ викрила прихильника РФ у Верховному суді. Пропонував окупувати Львів

СБУ у Верховному суді викрила "крота"

"У розпорядженні СБУ — записи розмов, у яких фігурант заперечує суверенітет України та пропонує віддати окупантам південні регіони, зокрема Одеську та Херсонську області",
— йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

Там відзначили, що у спілкуванні зі своїм підлеглим чиновник героїзував найманців російської приватної військової компанії "Вагнера" та підтримував їхню участь у війні проти нашої держави. Крім того, як повідомили в СБУ, посадовець судового органу пропонував розпочати новий наступ на Україну з північного напрямку для захоплення Львова та сусідніх регіонів.

"Фігурант висловлював свої сподівання на швидку окупацію нашої держави з подальшим встановленням на її території кремлівського режиму"
, — повідомляє СБУ.

В спецслужбі також підкреслили, що лінгвістична експертиза підтвердила факти підривної діяльності чиновника на користь країни-агресора.

На підставі зібраних доказів слідчі повідомили фігуранту про підозру за фактом виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікації її учасників, вчинених службовою особою.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в Одесі СБУ затрималазрадника, який працював на російське ФСБ. Основним завданням зрадника було збирати інформацію про місця базування підрозділів Збройних Сил України та Держприкордонслужби в Одеській та Миколаївській областях. Особливу увагу ворога привертала інформація про новостворений добровольчий батальйон ЗСУ з назвою “Чорноморська січ”.

Також "Коментарі" писали, що Служба безпеки України під час багатоетапної спецоперації затримала бойовика із угруповання"Вагнер", якого російська воєнна розвідка "закинула" в Україну для проведення диверсій.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини