Головна Новини Суспільство Війна з Росією СБУ повідомила про підозру у державній зраді колишньому заступнику голови ГУР МОУ - подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

СБУ повідомила про підозру у державній зраді колишньому заступнику голови ГУР МОУ - подробиці

Підозрюваний намагався застрелити представників слідчо-оперативної групи Служби безпеки

5 серпня 2022, 14:49 comments2153
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Слідчі Служби безпеки повідомили про підозру колишнього заступника керівника Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Про це повідомляється на офіційній сторінці СБУ у соціальній мережі Facebook.

СБУ повідомила про підозру у державній зраді колишньому заступнику голови ГУР МОУ - подробиці

СБУ

Повідомляється, що генерал-майор, який був заступником голови ГУР МОУ з 2008 по 2010 рік, а потім працював на різних посадах державної служби цього відомства, а також у лавах керівного складу Державного космічного агентства України, підозрюється у державній зраді, а також у зазіханні на життя працівника правоохоронного органу та незаконне зберігання зброї.

"За даними слідства, він передавав російським спецслужбам таємну та повністю таємну інформацію про актуальну військово-політичну ситуацію в нашій державі. Крім цього, переправляв окупантам закриті дані про заходи, що проводяться ЗСУ та інші підрозділи українських Сил оборони для відображення збройної агресії", — СБУ .

Співробітники СБУ затримали підозрюваного на початку повномасштабного вторгнення  РФ. Під час обшуку за місцем роботи він намагався застрелити представників слідчо-оперативної групи Служби безпеки. Як повідомили у СБУ, колишній високопосадовець застосував проти правоохоронців бойовий пістолет Макарова.

"За завданням окупантів він збирав секретну інформацію, яка циркулює до Міноборони, у тому числі Головного управління розвідки, а також до Національної академії Сухопутних військ імені Сагайдачного. Крім того, РФ цікавили розвіддані про діяльність стратегічно важливих об'єктів військово-промислового комплексу України", — інформує СБУ.

Наразі затриманому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Продовжуються слідчі дії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Егор

5 серпня 2022, 15:27

Если виновен , отрезать яйца .


Новини