Головна Новини Суспільство Війна з Росією СБУ ідентифікувала генерала РФ, який керував штурмом "Азовсталі" та захопленням Маріуполя
commentss НОВИНИ Всі новини

СБУ ідентифікувала генерала РФ, який керував штурмом "Азовсталі" та захопленням Маріуполя

Командир 8-ї гвардійської загальновійськової армії Південного військового округу ЗС РФ генерал-лейтенант Андрій Мордвічов особисто керував захопленням Маріуполя

29 вересня 2022, 11:35 comments1731
Поділіться публікацією:

СБУ встановила особу російського військовослужбовця, який наказав захопити український Маріуполь і штурмувати "Азовсталь". Як повідомляє видання "Коментарі", про це повідомляє прес-служба СБУ.

СБУ ідентифікувала генерала РФ, який керував штурмом "Азовсталі" та захопленням Маріуполя

СБУ. Фото: з відкритих джерел

Військовим злочинцем виявився командир 8-ї гвардійської загальновійськової армії Південного військового округу ЗС РФ генерал-лейтенант Андрій Мордвічов.

"За даними слідства, з лютого 2022 року він керував захопленням територій Донецької області та особисто брав участь у бойових діях проти Збройних сил України. До його підпорядкування входять: "1-й армійський корпус народної міліції", низка окремих мотострілкових бригад незаконних збройних формувань" ДНР", батальйон танковий та "Сомалі", розвідбатальйон "Спарта" та підрозділи ПВК Вагнер", — зазначили у відомстві.

Крім того, Мордвічов безпосередньо здійснював військове планування, координацію та управління цими окупаційними підрозділами у бойових діях. Так він наказав захопити Маріупольський район. За вказівкою цього генерала російські військові руйнували цивільну та критичну інфраструктуру, вбивали мирних жителів.

"Знаходячись на території окупованої частини Маріуполя, Мордвічов провів нараду з Кадировим, затвердивши план остаточного захоплення міста, блокування та подальшого штурму "Азовсталі" з безжальним вбивством українців, які залишалися всередині", — додали в СБУ.

Звірства проти військових ЗСУ та цивільного населення окупаційні війська здійснювали також за його безпосереднього керівництва.

Наразі Мордвічову повідомлено про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:

ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України, якщо вони призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків);

ч. 2 ст. 437 (ведення агресивної війни або агресивних військових дій);

ч. 2 ст. 28 (вчинення кримінального злочину групою осіб за попередньою змовою).

Читайте також на порталі "Коментарі" — Меркель розповіла, як треба ставитись до ядерних загроз Путіна.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому Кремль може тимчасово відкласти оголошення про анексію – чи це прискорить повний розвал РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/SBUkr/5234
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

в

29 вересня 2022, 14:34

робята ау


Новини