Головна Новини Суспільство Війна з Росією Розслідування NY Times назвало винних у підриві Каховської ГЕС
commentss НОВИНИ Всі новини

Розслідування NY Times назвало винних у підриві Каховської ГЕС

NY Times з'ясувало, яка країна винна у катастрофі на Каховській гідроелектростанції в Україні.

18 червня 2023, 11:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Розслідування американського видання NY Times вказує, що підрив дамби на Каховській ГЕС – це "внутрішня" робота Росії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на матеріали розслідувального дослідження NY Times.

Розслідування NY Times назвало винних у підриві Каховської ГЕС

Каховська ГЕС. Фото з супутника

Видання звернулось до інженерів та експертів з вибухівки для встановлення можливих винних у підриві української ГЕС. Розслідування NY Times виявило докази, що за вибухами стоїть Росія.

"Докази чітко свідчать про те, що дамба була пошкоджена вибухом, здійсненим стороною, яка її контролює: Росією", – йдеться у виданні NY Times.

Американська газета підкреслює, що гребля зазнавала пошкоджень останні кілька місяців у результаті військової діяльності України та Росії. Тому одне з припущень полягало у тому, що дамба могла прорватись через загальну кількість ударів по ній. Саме цю версію використовує Росія та наполягає, що не підривала Каховську ГЕС.

Попри заяви Росії, інженери зазначають, що обвал дамби "навряд чи відбувся сам по собі". За їх висновками для знищення дамби необхідно використати великий заряд вибухівки, який слід помістити у правильному місці. Саме це призвело до катастрофічних руйнувань дамби з боку Росії, що засвідчують супутникові знімки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російський представник в ООН Небензя виступив з цинічною доповіддю на Раді Безпеки щодо винних у підриві Каховської ГЕС.

Також "Коментарі" писали про Ґрету Тунберг, яка відреагувала на підрив Каховської ГЕС та заявила, що Росія винна у екологічній та гуманітарній катастрофі в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

18 червня 2023, 13:10

Хто замовник? На спекулянтів Вадатуцьких теж російська ракета впала, хто цим скористалися? Якось дивно залишити весь Крим, який збираєшся захищати, без води. Ми вже знаємо, коли на словах кричали, що Крим наш і там наші громадяни, але залишили без води. Вивезли і забезпечили тільки корупційні установи чиновників, прокурорів, судів ..., іншу ганьбу. А над іншими глузували роками. Дуже дивно нагнітати ситуацію, коли знаєш, що маразм Байден програє і почекати залишилось не довго. Навпаки, коли знаєш, що залишилось не довго, а в історії лишиться тільки пам'ять і зневага про найвеличніше Зло, виникає бажання діяти як Нерон - на останок помститись так, щоб в усіх підручниках історії це згадували століттями.


Новини