Головна Новини Суспільство Війна з Росією Розгляд законопроєкту про мобілізацію переносять. У Раді назвали новий термін
commentss НОВИНИ Всі новини

Розгляд законопроєкту про мобілізацію переносять. У Раді назвали новий термін

Як повідомив народний депутат Олексій Гончаренко, розгляд законопроєкту про мобілізацію у другому читанні переносять, про це він розповів у Телеграмі

14 лютого 2024, 18:50
Поділіться публікацією:

За інформацією нардепа Олексія Гончаренка, цього місяця законопроєкт про мобілізацію у другому читанні не розглядатимуть у Верховній Раді.

Розгляд законопроєкту про мобілізацію переносять. У Раді назвали новий термін

Олексій Гончаренко

"Мобілізаційний закон затримується. За реалістичним сценарієм — розгляд буде десь на початку березня",
- написав він у своєму Telegram.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла законопроєкт про мобілізацію у першому читанні "авансом". Депутати із різних фракцій та груп розповідали про те, що їм не подобається в документі, і що треба змінити з допомогою правок.

В першу чергу нардепи критикували відсутність повноцінної демобілізації. За їх словами, владі начебто вигідно тримати військових на фронті, щоби не збурювати суспільство новою посиленою мобілізацією.

Окрім того, народні депутати критикували ріст повноважень ТЦК, які отримують права притягувати до відповідальності ухилянтів. Зокрема, через суд, наприклад, можуть накласти арешт на майно військовозобов’язаного. Як відзначили правники та і самі нардепи, це положення не має нічого спільного з Конституцією та законами України.

Також "Коментарі" розповідали, що народний депутат з фракції "Голос" Ярослав Железняк вважає, що законопроєкт №10449 про посилення мобілізації в Україні може бути прийнятий на початку березня, а почне діяти з квітня 2024 року. Таким чином народний депутат очікує, що законопроєкт про посилення мобілізації буде вдруге проголосований у Верховній Раді до кінця лютого, а підписаний президентом України буде вже у березні. Таким чином законопроєкт вступить у дію на початку квітня. Правда, як відзначив нардеп, мова йде лише про попередній прогноз, адже в Верховній Раді все може змінитися.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини