Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія перервала паузу в ракетних обстрілах України: скільки ракет та дронів вдалося збити ППО
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія перервала паузу в ракетних обстрілах України: скільки ракет та дронів вдалося збити ППО

ППО збила 14 з 19 ракет, якими РФ не била 79 днів

8 грудня 2023, 10:50 comments1998
Поділіться публікацією:

ППО вдалося збити 5 із 7 дронів-камікадзе та 14 із 19 ракет, запущених РФ по Україні в ніч проти 8 грудня. Ворожі ракети запустив уперше за останні 79 днів. Як передає портал "Коментарі", про це під час загальнонаціонального телемарафону заявив полковник, речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Росія перервала паузу в ракетних обстрілах України: скільки ракет та дронів вдалося збити ППО

Ракетний удар. Фото з відкритих джерел

Спікер зазначив, що з вечора ворог провів так звану "розвідку боєм", випустивши 7 дронів, п'ять з яких були збиті.

"Полетіли до Дніпропетровської області, п'ять збиті. Також Харківщиною 6 зенітно-керованих ракет С-300 з Білгородської області запустив противник", — поінформував Ігнат.

Крім того, як додав Ігнат, під ранок вже були пуски ракет Х-101 і Х-55 з попередньо 9 літаків стратегічної авіації Ту-95.

"Поділилися літаки на кілька груп і здійснили пуски крилатих ракет. Попередньо, 19 ракет було запущено, і маємо непоганий результат ППО – це 14 крилатих ракет. Знищено їх було на Київщині та Дніпропетровщині", — зазначив Ігнат.

Спікер додав, що йшли вони курсом у Дніпро, звідти частина ракет вирушила до Києва, частина вдарила по об'єктах інфраструктури у Дніпропетровській області.

"На жаль, не вдалося збити усі", – констатував він.

Зазначимо, російські війська в ніч з 7 на 8 грудня атакували Україну безпілотниками типу "Шахед" із Приморсько-Охтарського району та зенітними керованими ракетами С-300 із Білгородської області РФ. ППО знищено 5 ударних БПЛА супротивника. Крім того, вночі окупанти завдали 6 ударів по Харкову. Зафіксовано попадання у Холодногірському та Шевченківському районах міста.

Вже вранці Росія запустила ракети із стратегічної авіації Ту-95. Ними окупанти не атакували Україну понад два місяці. Усі ракети, що летіли на Київ, удалося збити на підльоті. Водночас у Павлоградському районі Дніпропетровської області через удар ракетами є загиблий та поранені.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини