Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росію можна змусити зупинити війну: Зеленський сказав, хто це може зробити
commentss НОВИНИ Всі новини

Росію можна змусити зупинити війну: Зеленський сказав, хто це може зробити

Є дві країни, які можуть змусити Кремль зупинити війну

3 липня 2024, 18:25
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський вважає, що США та Китай можуть припинити невмотивовану війну Росії проти України. Про це український лідер сказав в інтерв'ю Bloomberg Television.

Росію можна змусити зупинити війну: Зеленський сказав, хто це може зробити

Володимир Зеленський

Зеленський зазначив, що такий розвиток подій можливий, якщо Вашингтон і Пекін подолають розбіжності та діятимуть разом. Він підкреслив, що Китай може відіграти "величезну роль" у врегулюванні конфлікту, оскільки Росія сильно залежить від китайського ринку експорту.

Президент заперечив думку про те, що Україна програє, і відкинув термін "тупик" для опису конфлікту. Він наголосив, що українські військові мають кращі позиції щодо живої сили, ніж кілька місяців тому, а новий контрнаступ залежить від озброєння бригад.

"Це не тупикова ситуація, це проблемна ситуація. Тупикова ситуація означає, що виходу немає. Але проблему можна вирішити, якщо є бажання та інструменти. Воля є, а інструменти – ще не прийшли", — наголосив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що президент Фінляндії Александр Стубб підкреслив, що Росія значно залежить від Китаю, і один телефонний дзвінок глави Китаю Сі Цзіньпіна до російського диктатора Володимира Путіна міг би допомогти зупинити війну в Україні. На думку Стубба, якщо Пекін закликав би Москву розпочати мирні переговори з Києвом, вона б це зробила. Він також зазначив, що Китай виграє від припинення путінської "агресивної та колоніальної війни" проти України.

Втім, в НАТО заявили, що попри всі заяви Китаю про те, що він є "нейтральним гравцем", Пекін активно допомагає Росії у війні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

3 липня 2024, 18:13

Великий Остап Зембінатор - гигант мислення.


Новини