Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росію атакувала рекордна кількість дронів
commentss НОВИНИ Всі новини

Росію атакувала рекордна кількість дронів

Міноборони РФ заявило про рекордну кількість безпілотників, яких нібито вдалось збити під час атаки дронів 1 вересня.

1 вересня 2024, 14:10
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Міністерство оборони Росії повідомило про рекордну кількість безпілотників, які вдалось збити під час масованої атаки по РФ в ніч на 1 вересня. За даними російського міністерства, атака відбувалась одразу у 15 областях Росії.

Росію атакувала рекордна кількість дронів

Дрон літакового типу. Фото з відкритих джерел

Міністерство оборони Росії традиційно відзвітувало про збиття усіх безпілотників, які атакували Росію 1 вересня. Одночасно з такими заявами російського відомства в соціальних мережах поширились фото та відео наслідків ударів БПЛА по об’єктах енергетичної інфраструктури РФ.

"Знищено і перехоплено 158 українських БПЛА літака типу. Над територією Курської області у нічний час було "знищено і перехоплено" 46 БпЛА, над територією Брянської області 34, над територією Воронезької області – 28, над територією Білгородської області – 14", — йдеться в заяві Міноборони РФ.

Менш як десять безпілотників нібито було збито у Тульській, Липецькій, Калузькій, Московській та Рязанській області. Таким чином Міністерство оборони РФ розповіло про наймасштабнішу атаку безпілотників по території Росії.

Як повідомляв портал "Коментарі", 1 вересня після атаки дронів у Росії загорілось дві ГРЕС — одна у Московській оласті, а інші в Тверській. Також про пожежі повідомлялось на московському НПЗ та інших об'єктах РФ. ГРЕС – це російська абревіатура на позначення "державної районної електростанції", мається на увазі промисловий, а не адміністративний район, що фактично вказує на конденсаційну електростанцію великої потужності.

Також "Коментарі" писали, що український лейтенант Андрій Коваленко назвав атаку безпілотників по РФ відповіддю за обстріли по Україні. За його словами, росіяни повинні зрозуміти, що вони житимуть в новій реальності з відключеннями світла, а зупинити це зможе Путін, якщо виведе війська з України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини