Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російську армію чекає великий моральний занепад: у США назвали причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Російську армію чекає великий моральний занепад: у США назвали причину

Командування особовим складом у російській армії ускладнюється з кожним днем

31 травня 2022, 07:45 comments1494
Поділіться публікацією:

Відразу три складові призвели до того, що російська армія не виправдала ті надії, які покладало на неї найвище керівництво Росії. Перша складова – це великі втрати молодшого складу. Друга складова – великий дефіцит професіоналізму російських військових. Третя складова – російська армія так і не була модернізована, тому на полі бою діє по-старому. У результаті росіяни зазнають морального занепаду у війні в Україні, військові дуже виснажені, а військовому командуванню керувати особовим складом з кожним днем війни все складніше. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Російську армію чекає великий моральний занепад: у США назвали причину

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Аналітики відзначають, що зростання втрат серед молодшого особового складу, ймовірно, ще більше посилить можливості російської армії і призведе до подальшого морального занепаду.

Міністерство оборони Великобританії заявило 30 травня, що російські війська зазнали нищівних втрат серед офіцерів середнього та молодшого складу.

Також відомство повідомило, що російські офіцери батальйонів та бригад не віддають наказів з тилу, оскільки змушені контролювати дії підлеглих солдатів.

Крім того, Міністерство оборони Великобританії відзначило, що молодші офіцери відповідають за тактичні операції низького рівня через відсутність професіоналізму і модернізації в російській армії, і втрати цих молодших офіцерів, що зростають, ускладнять командування особовим складом.

ISW зазначає і "внутрішнє інакомислення у російських військових колах". При цьому інститут наводить слова екс-міністра оборони так званої "ДНР" Ігоря Гіркіна (Стрєлкова), котрий звинуватив Кремль у відмові від "ідеологічної основи" війни в Україні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на окуповану Херсонщину насувається голод: росіяни, певне, передумали проводити анексію, вивозять усе їстівне із регіону.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини