Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російський "ударний кулак" на Часів Яр буде готовий уже до кінця тижня: що відомо про ва-банк РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Російський "ударний кулак" на Часів Яр буде готовий уже до кінця тижня: що відомо про ва-банк РФ

На передовій важкий період росіяни готуються до масштабного наступу.

8 травня 2024, 21:50
Поділіться публікацією:

Російські  загарбники, не  маючи до 7 травня — до дня інавгурації Путіна —  гідного результату на передовій, рушили у "ва-банк" на Часо-Ярівському напрямку, становище  тут ускладнено,  інформує військово-політичний експерт Олександр Коваленко.

Російський "ударний кулак" на Часів Яр буде готовий уже до кінця тижня: що відомо про ва-банк РФ

Бої за місто Часів Яр (фото з відкритих джерел)

Як стверджує Коваленко, російська армія  паралельно з  ближніми  боями почала формувати ударну групу  в тиловій зоні для початку штурму міста.

Головний удар, стверджує Коваленко, найімовірніше, проходитиме в обхід Іванівського —  через Сіверський Донець. Перші підрозділи будуть готовими до кінця вже цього тижня.

Майбутній  наступ на Часів Яр Коваленко  прогнозує в другій половині травня -  дещо трохи раніше.

При цьому,  перші штурмові групи  стануть, найімовірніше, просто "м'ясом" для розвідки боєм.

"Настає складний період, який (захисникам) належить вистояти непомірними силами і непомірною ціною", — попереджує  Коваленко.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що військовий розповів про план Росії захопити Часів ЯрРосіяни постійно тиснуть у двох напрямках поблизу Часового Яру, щоб застосувати тактику "кліщів" для захоплення українського міста, вважає український військовий з 24-го окремого штурмового батальйону "Айдар" Станіслав Бунятов з позивним "Осман". 

Станіслав Бунятов розповідає, що російська армія намагається частково оточити Часів Яр з двох напрямків. За словами військового, росіяни після цього будуть намагатись вирівняти лінію фронту та подолати основний захист для входу в Часів Яр.

Попри це, військовий вважає, що при правильній розстановці сил та засобів ЗСУ, російська армія не зможе зайти за канал, де Україна має фортифікаційні споруди і встановила контроль FPV-дронами. 
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини