Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російський олігарх викрав яхту, яка була під санкціями ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Російський олігарх викрав яхту, яка була під санкціями ЄС

З порту Сардині зникла яхта, яка належить російському бізнесмену, що перебуває під санкціями Європейського Союзу через війну в Україні.

9 грудня 2022, 13:01 comments1014
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Європейський Союз вніс Дмитра Мазепіна до списку підсанкційних осіб, а його 22-метрова яхта Aldabra була конфіскована італійськими службами та знаходилась в порту Сардинії. Проте 8 грудня яхта загадково зникла. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посилання на The Guardian.

Російський олігарх викрав яхту, яка була під санкціями ЄС

Яхта російського олігарха. Фото: з відкритих джерел

Яхта Aldabra, яка коштує близько 1 млн євро потрапила під санкції на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, а конфіскували її в березні в порту Ольбії.

Як повідомляє видання власник яхти Дмитро Мазепін найняв іноземну компанію, яка за допомогою капітана з Сардинії вивезла яхту з Італії. Це вперше росіянин зміг забрати свою яхту, яка перебувала під санкціями ЄС.

Наразі поліція проводить розслідування та попереджає капітана судна, що йому загрожує штраф у 500 тис. євро за незаконну втечу на яхті російського олігарха.

Італійці стверджують, що яхта Aldabra рухається до портів в Африці. Командир поліції Ольбії Карло Лаццарі зазначив, що судно російського олігарха зробило зупинку в туніському порті Бізерта.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що яхта одного з російських олігархів, яка перебуває під санкціями вільно плаває в океанічних водах з російським прапором. Яхта вийшла з порту Гонконгу в жовтні і рухається в бік Африки.

Також "Коментарі" писали про нові санкції Європейського Союзу до яких включать сектор економіки Росії, що не перебував під значними заборонами. Йдеться про гірничодобувну галузь РФ, яка приносить Росії чверть іноземних інвестицій в економіку країни, що є спонсором тероризму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини