Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російський окупант під час виступу демонстрував череп нібито захисника Маріуполя: в Україні відреагували
commentss НОВИНИ Всі новини

Російський окупант під час виступу демонстрував череп нібито захисника Маріуполя: в Україні відреагували

Метою таких дій Росії є чергове спричинення болю родичам загиблих і зниклих, констатував Лубінець

28 серпня 2022, 18:38
Поділіться публікацією:

Україна звернулася до ООН через демонстрацію російськими окупантами останків українських військових. З відповідною заявою до ООН звернувся уповноважений Верховної Ради з  прав людини Дмитро Лубінець,  який повідомив про цей жахливий вчинок.

Російський окупант під час виступу демонстрував череп нібито захисника Маріуполя: в Україні відреагували

Російський окупант демонстрував череп нібито українського бійця (фото з відкритих джерел)

Нещодавно в мережі опублікували відео, де виступає російський загарбник, жартуючи над вбивствами українців. В його руках був людський череп. Він розповів, що цей череп нібито знайшли біля "Азовсталі". За його словами, це останки одного із захисників Маріуполя.

 "Україна має бути деукраїнізована. Руські землі "Малоросії" мають бути повернуті назад. Ми воюємо не з людьми. Ми воюємо з ідеєю",- сказав окупант.

Пізніше стало відомо, що окупант, який виступав з людськими останками — це росіянин Ігор Мангушев. Він з Москви.
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінец заявив, що РФ й далі дегуманізує українців та продовжує виправдовувати масові вбивства, руйнування населених пунктів.

"Демонстрація "останків" загиблих захисників Маріуполя стала приводом для "стендапу на військову тематику". Єдиною метою таких дій є спричинення болю родичам загиблих і зниклих", — заявив Лубінець.

Також він зазначив, що незалежно від того, йдеться про військових чи мирних жителів. тіла загиблих заслуговують на шанобливе ставлення.

Український омбудсмен вже повідомив про цей зухвалий вчинок Керівника групи із встановлення фактів Слідчої комісії ООН щодо України Оле Солванга та збирається звернутися до Офісу Генерального прокурора.

Нагадаємо, що російські окупанти обстріляли Оріхів запалювальними снарядами.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

soska

28 серпня 2022, 23:05

CEKC Знaкoмствa - Здесь дают в попу и берут в рот без денег и отношений. Красивые и не очень, свободные и в отношениях все они хотят секса, все это анонимно и бесплатно. Регистрация Бесплатная, пользуйся ---- http://bit.do/golaya


Новини