Російський козачій загін відмовився штурмувати Вугледар

Через великі встрати

Через великі втрати серед особового складу в боях під Вугледаром відмовився виконувати накази командування та йти на штурм міста російський добровольчий козацький загін Степ/Тигр. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Міністерство оборони України.

"Російські окупаційні війська продовжують зазнавати великих втрат у живій силі. Медичні заклади на тимчасово окупованій території України переповнені важкопораненими, їх евакуація для лікування на територію Росії майже не здійснюється, - написала в своєму телеграм-каналі заступник міністра Ганна Маляр. - З метою приховування відомостей про кількість померлих від ран, їх облік ведеться виключно російськими військовими медиками. Разом з тим інформація про реальні втрати росіян швидко розповсюджується серед військовослужбовців та деморалізує особовий склад противника. Зокрема, приданий на посилення 155 окремої бригади морської піхоти Тихоокеанського флоту РФ добровольчий козачий загін відмовляється брати участь у наступі і виконувати накази некомпетентного командування. Така тенденція спостерігається і в інших підрозділах противника. У зв’язку з цим командування російських окупаційних військ активізувало проведення заходів примусового та карального характеру, намагаючись покращити стан військової дисципліни та запобігти випадкам масового залишення районів ведення бойових дій".

Нагадаємо, що під Вугледаром росіяни зазнали нищівних втрат в танках та загалом в техніці, а також в особовому складі, зокрема майже знищена 155-та окрема бригада морської піхоти Тихоокеанського флоту РФ. На думку аналітиків Інституту дослідження війни, розслідування катастрофічних втрат окупантів під час їхньої спроби наступу під Вугледаром розкрило низку проблем армії РФ, серед яких – нездатність перебудовувати тактику ведення боїв та використовувати переваги місцевості. Російські війська під час безуспішних танкових атак кілька тижнів поспіль продовжували робити серйозні помилки і заводили танкові колони в українські засідки.

За даними ЗСУ, російські війська втратили не менше 130 танків і бронетранспортерів під час тритижневого наступу, що змусило їх вдатися до лобових атак із застосуванням піхоти. Українські військові успішно заманювали російські танки в зони поразки, перш ніж знерухомити російські колони і направити їх на заміновані узбіччя доріг, а потім добивали техніку ствольною артилерією та установками HIMARS. Російські підрозділи, дислоковані в районі Вугледару, насамперед 155-а бригада морської піхоти, в основному укомплектовані погано навченим мобілізованим персоналом, який раніше вже зазнав величезних втрат у цьому районі в жовтні 2022 року, символізує нездатність російських збройних сил.