Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російські загарбники «здулися»: до яких дій вдалися ЗСУ на фронті
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські загарбники «здулися»: до яких дій вдалися ЗСУ на фронті

Армія РФ видихається, ЗСУ потрохи починають контрнаступальні операції

5 вересня 2024, 12:42 comments1181
Поділіться публікацією:

Наступальний потенціал російських військ вичерпається до кінця вересня або початку жовтня, про це в ефірі "Еспресо" заявив майор запасу Національної гвардії України та ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман.

Російські загарбники «здулися»: до яких дій вдалися ЗСУ на фронті

Окупанти

За його словами, правда в тому, що зараз ворог демонструє ознаки виснаження. Гетьман каже, що це видно навіть без детальних аналізів, адже будь-яка армія не може вести наступальні дії протягом року чи довше.

"Це не через те, що якась армія гарна і може це роботи, а інша – погана, бо наступ готується технологічно. Думаю, до кінця вересня вичерпається наступальний ресурс противника або, можливо, до якихось перших чисел жовтня. Росіяни готувалися до цього наступу приблизно пів року ", — зазначив Олексій Гетьман.

Він зазначив, що підготовка до наступу – це не просто збір великої кількості людей та техніки, а комплексний процес, який включає логістичну підтримку, організацію взаємодії, координацію дій та зв’язок. Тобто, підкреслив експерт, наступ вимагає ретельної підготовки. Це не просто додавання військових, бо так наступати армія не може. Якщо російські окупанти будуть просто кидати людей у бій, то залишатимуться на місці, підкреслив Гетьман.

За його словами, росіяни готувалися до цього наступу пів року, і їхні ресурси поступово вичерпуються.

"Щодо ознак цього, то, по-перше, на деяких місцях ми робимо контрнаступальні дії, удари та контрудари, забираємо втрачені позиції. Нехай це 10-20 метрів, але є сам факт. А ті ділянки, де ворог наступав, якщо подивитися уважно, то вони звужуються. Тобто місця фронту, по яким робилися найпотужніші наступальні дії окупантів, звужуються, а це означає, що вони вичерпуються", — підсумував Гетьман.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, скільки українським військовим треба протриматися, щоб росіяни взяли оперативну паузу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини