Російські війська на передовій швидко деградують: у ISW назвали причину

Російська армія знову відчуває дефіцит солдатів, як це вже було напередодні харківської та херсонської операцій

Російські війська добре зміцнили свої позиції, готуючись до контрнаступу ЗСУ, але не змогли зібрати необхідну кількість резервів. Саме тому війська країни-агресора швидко виснажуються, не витримуючи темпу війни. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Експерти проаналізували повідомлення російських воєнкорів, які скаржаться на командування, яке не встигає проводити ротацію військ. Через це боєздатність військ РФ суттєво знижується. Зокрема, росіяни, які потрапили під мобілізацію і яких Москва перекинула в Запорізьку область, перебувають на фронті ще з жовтня 2022 року без будь-якої ротації. Один із російських блогерів прямо визнав, що ці люди досі на передовій, бо їх нікому замінити. Немає підготовлених і навчених людей, які могли б зайняти їхні позиції.

"Відмова від проведення будь-якої ротації, швидше за все, призведе до швидшої деградації російських формувань, що обороняються від українських контрнаступів на півдні України", – прогнозують американські аналітики.

Також російські воєнкори звинуватили російських вертольотників у фальсифікації бойових дій: ударні вертольоти регулярно завдають ударів по вже знищеній українській військовій техніці. Воєнкори вважають, що Міноборони Росії може використовувати ці неодноразові влучання по одній цілі, щоб повідомляти завищені втрати українців і подавати російські оборонні операції як надзвичайно ефективні.

Зазначимо, також в Інституті вивчення війни назвали напрямки, де ЗСУ найбільше розвивають успіх, продавлюючи оборону ворога.

Читайте також на порталі "Коментарі" - українські наступальні дії тривають уже понад місяць. Зіткнувшись із масою перешкод, неспішно, але неухильно ЗСУ просуваються вперед. Що можна сказати про ситуацію на полях битв (військових і не лише), про дипломатичну та інформаційну складову нашого контрнаступу на даний момент? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.