Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російські війська мають успіх на фронті: мапа бойових дій
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські війська мають успіх на фронті: мапа бойових дій

Окупанти штурмують щодня, потроху захоплюючи території

10 вересня 2024, 08:19 comments1395
Поділіться публікацією:

Ворог просунувся у Красногорівці, біля Новогродівки та Вугледара. Уточнено лінію зіткнення в Торецьку. Про це в пояснювальній записці до оновленої карти бойових дій повідомили аналітики проекту DeepState , інформує портал "Коментарі".

Російські війська мають успіх на фронті: мапа бойових дій

мапа бойових дій, фото: скріншот DeepState

За даними Інституту вивчення війни (ISW), 9 вересня бої тривали на північ і північний схід від Харкова, але підтверджених змін на лінії фронту не було. Російський блогер заявив 8 та 9 вересня, що російські війська відбили українські контратаки в районі Глибокого та у Вовчанську.

"Російські блогери 9 вересня заявили, що Повітряно-космічні сили (ПКС) росії зруйнували міст через річку Вовча в районі Охрімівки та Малої Вовчої Харківської області (обидва на північний схід від Вовчанська).

Російські війська нещодавно просунулися вздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кременна на тлі російських наступальних операцій, що продовжуються 9 вересня. Геолокаційні кадри, опубліковані 9 вересня, на яких видно, як українські війська завдають ударів по російським військам у центральній Макіївці (на південний захід від Сватового) і на північний захід від Піщаного (на південний схід від Куп'янська), вказують на те, що російські війська нещодавно просунулися у цих районах", – зазначають у ISW.

Також пропагандисти заявили 9 вересня, що окупанти розширили свій контроль у районі Синьківки (на північний схід від Куп'янська) та просунулися в районі Невського (на південний захід від Сватового).

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синегубов заявив 9 вересня, що Синьківка залишається спірною "сірою зоною".

Українські сили нещодавно відновили позиції, а російські сили нещодавно трохи просунулися у напрямку Сіверська. Геолокаційні кадри, опубліковані 8 вересня, вказують на те, що українські сили нещодавно відвоювали позиції у східній частині Івано-Даріївки, а також на північний захід від Білогорівки.

Російські війська нещодавно просунулися в районі Часового Яру. Геолокаційні кадри, опубліковані 9 вересня, вказують на те, що російські війська нещодавно просунулися у західній Калинівці.

Російські війська продовжили наступальні операції в районі Торецька 9 вересня, але не досягли жодних підтверджених успіхів. Російські блогери стверджували, що окупанти просунулися в Торецьку та на захід від Нью-Йорка у напрямку Олександрополя, хоча ISW не спостерігала візуальних доказів цих заяв.

Російські війська нещодавно просунулися в напрямку Покровська на тлі наступальних операцій у цьому районі 9 вересня. Геолокаційні кадри, опубліковані 6 і 9 вересня, на яких видно, як українські війська завдають удару російським військам, що діють на захід від Михайлівки (на південний схід від Покровська), вказують на те, що російські війська нещодавно захопили населений пункт. Також зазначалося, що російські війська просунулися до північної околиці Гірника та на південь від українців, хоча ISW не бачив візуальних доказів цих заяв.

Міністерство оборони Росії заявило 8 вересня, що російські війська захопили Мемрик (на південний схід від Покровська) — заяву, яку російські блогери роблять з 27 серпня — хоча ISW не бачив візуальних підтверджень того, що російські війська захопили населений пункт. Також наголошується, що в Селидово (на південний схід від Покровська) продовжуються інтенсивні бої, хоча ISW поки не отримала однозначного підтвердження присутності російських військ у місті.

За повідомленнями, російські війська просунулися на захід від Донецька 9 вересня, але жодних підтверджених змін на лінії фронту не було. Російські блогери стверджували, що російські війська захопили Красногорівку і просунулися на північ і захід від поселення, але ISW не спостерігав підтвердження цих заяв.

Російські війська нещодавно просунулися на південний захід від Донецька на тлі російських наступальних операцій, що продовжуються, в цьому районі 9 вересня. Геолокаційні кадри, опубліковані 9 вересня, на яких зображено російського солдата, який розмахує російським прапором на шахті № 1 "Південнодонбаська", вказують на те, що російські війська нещодавно просунулися в цьому районі. Додаткові геолокаційні кадри, опубліковані 6 вересня, вказують на те, що російські війська нещодавно просунулися на південний захід від Пречистівки. Російські блогери заявляли, що російські війська також просунулися на північний захід від Пречистівки, захопили Водяне та просунулися на південь від населеного пункту. Проте, ISW не виявила підтвердження цих російських заяв.

Повідомляється, що російські війська просунулися на острови в дельті річки Дніпро на тлі позиційних боїв, що продовжуються, на східному (лівому) березі Херсонської області 9 вересня. Пропагандисти заявляли, що російські війська просунулися до південного острова Круглик (на південь від Херсона), але ISW не виявив підтвердження цієї заяви.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини