Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російські сили в Україні стикнулись зі складним вибором – ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські сили в Україні стикнулись зі складним вибором – ISW

Росіяни послаблюють свій контроль над Херсонською та Луганською областями, чим може скористатись ЗСУ.

2 липня 2023, 08:17
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Росія намагається дати відповідь на вдалі українські контрнаступальні дії поблизу Бахмута. Для цього вони забирають війська з інших напрямків, чим послаблюють свої позиції у цих регіонах. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на звіт ISW.

Російські сили в Україні стикнулись зі складним вибором – ISW

Росіяни передислоковуються з Херсонської області. Фото з відкритих джерел

Дослідники Інститут вивчення війни проаналізували заяви представників української армії та вважають, що Росія стягує свої війська на Бахмутський напрямок. Речник Східного управління Сергій Череватий вказував 1 липня на передислокацію неназваного полку РФ з Лиманського напрямку до Бахмута. Дещо раніше заступниця Міноборони Ганна Маляр повідомляла, що війська РФ перекинули найкращі свої підрозділи з Херсонського напрямку на Бахмутський.

Череватий припускає, що росіяни мають у Бахмуті більше пропагандистських цілей, ніж воєнних. Таким чином Росія зосередила елітні війська поблизу Бахмута, щоб підтримувати інформацію про нібито захоплення міста у травні. ISW вказує, що через такі дії російське командування постало перед складним вибором.

"Якщо російське підкріплення буде недостатнім для утримання російських досягнень у Бахмуті, командування РФ може зіткнутися з важким вибором щодо того, чи ризикнути створити серйозну вразливість у Херсонській чи Луганській областях, чи почати відводити сили з півдня України", — вказує Інститут вивчення війни.

Раніше портал "Коментарі" писали про Валерія Маркуса з 47 окремої механізованої бригади, який показав відео захопленого танка російської армії та заявив про успішний наступ українських сил.

Також "Коментарі" повідомляли про чотири країни, які проти надання Україні прямих гарантій безпеки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини