Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російські "Шахеди" вибухнули на території Румунії (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські "Шахеди" вибухнули на території Румунії (ФОТО)

Олег Ніколенко закликав партнерів прискорити забезпечення України додатковими системами протиракетної та протиповітряної оборони

4 вересня 2023, 12:52
Поділіться публікацією:

Російська армія запустила дрони-камікадзе "Шахед" по Ізмаїльському порту в Одеській області, які впали і вибухнули в Румунії. Відповідну заяву зробив речник МЗС Олег Ніколенко у Facebook.

Російські "Шахеди" вибухнули на території Румунії (ФОТО)

Шахеди вибухнули на території Румунії (фото facebook.com/oleg.nikolenko.50)

"За інформацією Державної прикордонної служби України, сьогодні вночі під час масованої атаки Росії в районі Ізмаїльського порту російські "Шахеди" впали і здетонували на території Румунії", — йдеться у повідомленні.

Він опублікував фото вибуху та заявив, що це і є ще одним підтвердженням того, що ракетний терор РФ становить велику загрозу не лише безпеці України, а й безпеці країн-сусідів, в тому числі держав-членів НАТО.

Дипломат закликав українських партнерів  прискорити  забезпечення додатковими сучасними системами протиракетної та протиповітряної оборони, бойовою авіацією. Адже це посилить захист української інфраструктури та сусідніх держав.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Німеччині розповіли, через кого постачання Taurus Україні знову відкладається. Канцлер Німеччини Олаф Шольц – єдиний у коаліції, хто досі категорично проти постачання Україні крилатих ракет Taurus. Таку заяву у Twitter зробив голова комітету Бундестагу з питань оборони Марі-Агнес Штрак-Циммерман. 

При цьому голова комітету Бундестагу з питань оборони наголосила, що це безвідповідальна позиція на тлі смертей українців.
 Зазначимо, історія з постачанням Україні ракет Taurus має велику історію. У серпні в ЗМІ з'явилася інформація про те, що рішення щодо постачання Україні далекобійних ракет Німеччиною фактично прийнято, але потім через позицію Олафа Шольца питання знову підвисло.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини