Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російські повстанці наблизились до ядерного сховища в РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські повстанці наблизились до ядерного сховища в РФ

Сибірський батальйон веде бойові дії поблизу російського сховища ядерних боєприпасів "Бєлгород-22".

19 березня 2024, 09:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російські добровольці ведуть активні бойові дії у прикордонній зоні та змогли захопити кілька адміністративних будівель в російських поселеннях. Крім того, виявилось, що російські повстанці знаходяться за 15 км від ядерного сховища Росії.

Російські повстанці наблизились до ядерного сховища в РФ

Російські добровольці ведуть бойові дії поблизу ядерного сховища Росії

У березні російські повстанці зробили заяву з критикою режиму Путіна та перетнули російсько-український кордон. Бойові дії відбувались у кількох поселеннях, зокрема Сибірський батальйон заявив про захоплення адміністративної будівлі в селі Горьківське Бєлгородської області.

Як пише видання Newsweek, це поселення знаходиться за 15 км від російського ядерного сховища, яке відоме під назвою "Бєлгород-22". Попри це, наразі немає жодних доказів, що ядерне сховище є ціллю російських повстанців.

"Я б сумнівався, що вони намагатимуться дістатися до цього місця, воно дуже сильно охороняється. Дійсно, охорона є основною функцією тамтешнього гарнізону", — говорить аналітик з Женеви Павел Подвіг.

Нагадаємо, що три російські угрупування Російський добровольчий корпус, Легіон "Свобода Росії" та Сибірський батальйон у березні перетнули російсько-український кордон та ведуть бойові дії на території РФ. Таким чином вони висловлюють несхвалення режиму Путіна та закликають долучитись до його повалення. У травні минулого року ці угруповання також влаштовували подібні рейди на територію Росії. Тоді, українська розвідка заявила, що російські війська провели евакуацію ядерних запасів з об’єкта "Бєлгород-22". Проте наразі невідомо, чи повернула Росія ядерні боєприпаси знову на зберігання у це сховище. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські повстанці звернулись до Путіна з пропозицією.

Також "Коментарі" писали, чи повинна Україна підтримувати збройну боротьбу проти режиму Путін у Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини