Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російські окупанти змінюють тактику: нова хвиля ударів по Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські окупанти змінюють тактику: нова хвиля ударів по Україні

Радник Офісу президента вважає, що єдиним способом запобігання ударам російських балістичних ракет є створення всеосяжної системи протиракетної оборони

4 вересня 2024, 16:06
Поділіться публікацією:

Росія посилила інтенсивність ракетних ударів по Україні та змінила тактику обстрілів, що може свідчити про намір підвищити рівень ескалації конфлікту. Про це у коментарі "РБК-Україна" повідомив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

Російські окупанти змінюють тактику: нова хвиля ударів по Україні

Росія застосовує нові методи ракетних атак

За його словами, російські війська використовують ракети для ударів по будь-яких об'єктах на території України, незалежно від їхнього типу та місця розташування.

"Тобто в Росії достатньо ракет, які можуть потрапляти будь-де на території України. Тут питання в тому, що як би ви не повідомляли про те, що буде атака або там у тому, або іншому напрямку балістичні ракети. Це якщо ми говоримо, наприклад, про Запоріжжя, Дніпро, Полтаву чи Харків. Це буквально лічені не хвилини, а секунди.

Радник зазначив, що для запобігання подібним атакам необхідна посилена система протиракетної оборони, особливо на сході та південному сході країни. Потрібні сучасні системи ППО, такі як Patriot або NASAMS, які можуть ефективно перехоплювати балістичні ракети. Це дозволить підвищити ефективність перехоплення до 90-95%.

"Це перше. Тобто тут зрозуміло, що треба робити, у чому є дефіцит. І зрозуміло, що шукати винних серед українців — це нонсенс. І на це якраз розраховуються такого типу геноцидні удари. І тут я переходжу до другої складової . Ми бачимо ". Зміни в ракетній тактиці РФ перестали взагалі маскувати, що вони роблять по центру міста. , – розповів Подоляк.

Він також звернув увагу на зміну тактики Росії: останніми днями вона не приховує своїх намірів і завдає ударів по центрам міст, навчальним закладам та лікарням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини