Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російські окупанти перейшли до стратегічної оборонної операції, - Рябих
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські окупанти перейшли до стратегічної оборонної операції, - Рябих

Зараз ЗС РФ зосереджуються на тактичних наступальних діях, які мають під собою завдання створити умови для переходу до проведення оборонної операції

25 квітня 2023, 21:20
Поділіться публікацією:

ЗС РФ не можуть проводити стратегічні наступальні операції і на цьому етапі можуть вести тільки оборонні бої. Про це в Телеефірі заявив військовий експерт, директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих, пишуть "Коментарі".

Російські окупанти перейшли до стратегічної оборонної операції, - Рябих

Армія країни-окупантки перейшла здебільшого до оборонних дій

“Пропагандисти використовують той факт, що вони можуть нібито озброїти цілі бригади танками, знятими з постаментів. Роблять ці заяви з таким пієтетом, що це їм допоможе якось у цій війні. Насправді всі дії РФ на цьому етапі цієї неспровокованої повномасштабної російської агресії проти України відрізняється тим, що РФ втратила спроможність проводити стратегічні наступальні операції, і це трапилося вже давно. І ті дії, які ми бачили протягом уже цього року, показали, що навіть РФ не може проводити наступальні дії на якомусь одному оперативному напрямку”, — сказав він.

Експерт уточнив, що зараз ЗС РФ зосереджуються на тактичних наступальних діях, які мають під собою завдання створити умови для переходу до проведення оборонної операції.

“Звичайно, що оборона — це такий вид бою, до якого переходять уже під тиском, і це не основний вид бою, який може призводити до вирішення основних завдань. Але, звичайно ж, це все відбувається на тлі завдання Збройними силами України агресору величезних, просто колосальних втрат. Це виражається у величезних числах. І перехід до оборони є звичайним на тлі зменшення можливостей противника щодо насичення своїх військ необхідною кількістю техніки”, — каже Рябих.

До того ж як зазначив експерт, в умовах сучасного бою це має бути техніка сучасна, щоб забезпечувати розв’язання завдань, які виникають на полі бою.

“В наявних умовах якраз і виправданий перехід окупантів до стратегічної оборонної операції. Оборону вести легше, потрібно менше ресурсів і можна комбінувати різні наявні ресурси, такі як постановка мінних полів, використання різних засобів ураження, тих же танків. І намагатися якось у цих умовах вижити”, — резюмував Валерій Рябих.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про шанси нового наступу росіян та яких несподіванок чекати від армії країни-агресорки.

Читайте також на сайті "Коментарі" – стало відомо, хто може стати наступником Путіна: з’явилися імена.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини