Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російські окупанти обстріляли Запорізьку область: пошкоджено лінії електропередач
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські окупанти обстріляли Запорізьку область: пошкоджено лінії електропередач

Росіяни обстріляли Запорізьку область та пошкодили лінію електропередач

4 грудня 2022, 10:15
Поділіться публікацією:

Одне із сіл, що у Запорізькій області в ніч на 4 грудня обстріляли росіяни. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на публікацію голови Запорізької ОВА Олександра Старуха.

Російські окупанти обстріляли Запорізьку область: пошкоджено лінії електропередач

Росіяни обстріляли Запорізьку область (ілюстративне фото з відкритих джерел)

Голова ОВА повідомив, в селі зафіксували кілька прильотів.

"В результаті вибухів на території приватної забудови вибиті шибки, пошкодженні крівлі приватних житлових будинків, лінії електромереж. Пожежу ліквідували наші рятувальники", — повідомив Старух.

Олександр Старух зазначив, що усі люди залишились живі та неушкоджені.

Нагадаємо, що "Коментарі" повідомляли про те, що Зеленський просить ЗРК Patriot. Після ракети, яка впала на територію Польщі, країна отримала від Німеччини ЗРК Patriot. Після цього почались дискусії про розміщення такої військової техніки в Україні, а Зеленський прямо заявив, про необхідність ЗРК Patriot в Україні. Наразі це одна з найефективніших систем протиповітряної та протиракетної оборони, які використовують сили НАТО. Patriot – це протиповітряна система захисту типу "земля-повітря", що виготовляється в США компанією Raytheon. Назва ЗРК походить від радіолокаційної системи, яка є частиною цієї зброї. Серцем системи є радар AN/MPQ-53, повна назва якого Phased Array Tracking Radar to Intercept on Target, тобто скорочено PATRIOT. Більшість ЗРК Patriot розміщено в США, але також ця система доступна в Ізраїлі,  Німеччині, Марокко,  Південній Кореї, Японії, та після вибухів поблизу польського кордону у Польщі.Зенітно-ракетний комплекс Patriot потрапили на американське озброєння в 1981 році, та показали свою ефективність під час війни в Перській затоці, вони успішно захищали американські сили від балістичних ракет.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини