Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російські кораблі відходять: у США розповіли, що змусило флот РФ відійти від українських берегів
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські кораблі відходять: у США розповіли, що змусило флот РФ відійти від українських берегів

Військово-морські сили України заявили, що відтіснили флот Росії на 100 км від українських узбереж

7 червня 2022, 07:28 comments2645
Поділіться публікацією:

Досить тривалий час російські військові кораблі тримають у блокаді українські порти за рахунок постійної присутності у відносній близькості до українського узбережжя. Тепер блокада південних портів України може бути істотно ослаблена. ВМС України заявляють, що зуміли відтіснити російський флот за межі 100-кілометрової зони. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому зведенні Інституту вивчення війни (ISW).

Російські кораблі відходять: у США розповіли, що змусило флот РФ відійти від українських берегів

Російські кораблі. Фото: з відкритих джерел

Американські військові аналітики, оперуючи даними ВМС України, а також даними британської розвідки, зазначають, що російському флоту доводиться кардинально переглядати свої дії в Чорному морі, щоб не стати легкою здобиччю для українських захисників.

Ключові висновки експертів ISW:

Російські війська, ймовірно, зберігають контроль над більшою частиною Сєверодонецька на 6 червня, хоча точна ситуація у місті залишається неясною. Контроль над місцевістю, ймовірно, часто змінюється.

Загарбники в районі Ізюма не зробили жодного підтвердженого просування, тоді як сили, що просувалися на захід від Лиману, досягли незначних досягнень.

Окупанти продовжували невдалі спроби розірвати українські лінії комунікації на північний схід від Бахмута.

Обмежені та локальні українські контратаки змусили російські війська зосередитись на утриманні оборонних рубежів на північ від Харкова.

Російська окупаційна влада посилює зусилля щодо видачі російських паспортів громадянам України та посилення контролю над окупованими територіями.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Путін аплодує угорцям: експерти розповіли, як змусити Будапешт перестати ставити палиці в колеса Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини