Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російська пропаганда взялась за Бандеру: що відомо про черговий фейк
commentss НОВИНИ Всі новини

Російська пропаганда взялась за Бандеру: що відомо про черговий фейк

У ЦПД нагадали, що для вступу до ЄС для України діють все ті ж вимоги

19 червня 2022, 17:05
Поділіться публікацією:

Представники російської  пропаганди тепер поширюють чергові  наративи, що очевидно  Україні поставили нову умову, щоб вступити до ЄС.

 Російська пропаганда взялась за Бандеру: що відомо про черговий фейк

У ЦПД попередили, що РФ вигадала фейк про Бандеру (фото з відкритих джерел)

Про це інформують в Центрі протидії дезінформації, що діє при РНБО.

"Десятки кремлівських медіа пишуть, що "від України вимагають припинити прославляти С.Бандеру заради членства в Євросоюзі"", — оприлюднюють повідомлення представники Центру.

Також тут зазначено, що  про ймовірність  такої вимоги, як зазначають   пропагандисти  Москви, свідчить  озвучена в ефірі французького каналу  BFM TV теза адвоката, що представляє  Асоціацію синів та дочок депортованих із  цієї країни євреїв Арно Кларсфельда, де він говорить, що  необхідно  перейменувати  українські вулиці, названі  ім’ям  Бандери. Важливо, що певного часу  той же захисник від цієї громадської організації Франції висловився, що Росія та Україна мають відшукати компроміси стосовно Донбасу.

"Нагадаємо, що основними вимогами вступу України до ЄС залишаються проведення реформ та відповідність українського законодавства європейському", — підкреслюють  представники Центру.

Також вони відзначають, що думка  одного громадського діяча  не є вирішальною для настроїв всього суспільства.

"Росія цитує лояльних "експертів", щоб сформувати хибне враження розколу серед населення країн Заходу у питанні підтримки України", — підсумували представники українського Центру протидії дезінформації.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Україна отримає статус кандидат ЄС, але з одним уточненням. Європейська комісія у висновку щодо відповідності України вимогам для держави-кандидата пропонує, щоб ЄС міг скасовувати цей статус у разі, якщо Україна порушить свої зобов'язання. Як оцінюєте такий підхід? Які шанси, що Україна набуде статусу кандидата, а відповідні вимоги почнуть виконуватися? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини