Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російська церква заявила, що не пропонуватиме Україні перемир’я
commentss НОВИНИ Всі новини

Російська церква заявила, що не пропонуватиме Україні перемир’я

В РПЦ відмовились від релігійного тимчасового перемир'я на свята звинувативши Україну, попри те, що саме Росія порушувала режим припинення вогню.

28 квітня 2024, 09:58
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російська православна церква заявила, що так званні перемир’я перед святами викликають "непорозуміння" в України, тому вони не будуть їх пропонувати, зокрема і перед Великоднем. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Російська церква заявила, що не пропонуватиме Україні перемир’я

Патріарх Кирило та Сергій Шойгу. Фото з відкритих джерел

Представник Синодального відділу РПЦ із взаємодії церкви з суспільством та ЗМІ Вахтанг Кіпшидзе заявив, що "мирні ініціативи" РФ про тимчасове перемир’я виявились марними.

"Мирні ініціативи такого роду мають сенс лише тоді, коли зустрічаються з розумінням з протилежного боку. Якщо ж такого розуміння немає і ознак його появи не спостерігається, то, на мою думку, висування таких ініціатив як мінімум не актуальне", — сказав Кіпшидзе.

Крім того, Кіпшидзе додав, що Україна нібито порушувала подібні перемир’я раніше, починаючи з 2014 року. Однак, за повідомленням колишньої заступниці Міноборони України Ганни Маляр, Росія, щонайменше, 11 разів зривала перемир’я з 2014 року. В Офісі президента відреагували на одну з останніх пропозицій російської церкви від патріарха Кирила у січні 2023 року назвавши її "цинічною пасткою та елементом пропаганди". 

Нагадаємо, що з початку повномасштабного вторгнення патріарх Кирило підтримав російську агресію та благословив військових РФ для вбивства українців.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що православна церква РФ оголосила Україні "священну війну".

Також "Коментарі" писали про настоятеля храму на Хмельниччині, який вихваляв Путіна за військову агресію Росії проти України. СБУ зафіксувала діяльність релігійного діяча та оголосила йому підозру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини