Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російська авіація вже не боїться наближатися до лінії фронту в Україні: ЗМІ дізналися причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Російська авіація вже не боїться наближатися до лінії фронту в Україні: ЗМІ дізналися причину

За інформацією Forbes, через затримку допомоги від США штурмовики РФ наближаються до лінії фронту

9 квітня 2024, 10:00 comments4404
Поділіться публікацією:

Блокування допомоги Україні від США дедалі активніше позначається на ситуації на фронті. В українських системах протиповітряної оборони почали закінчуватись ракети для відбиття російських атак. В результаті деякі російські винищувачі можуть літати набагато ближче до лінії фронту та атакувати ракетами малої дальності, а не 25-мильними планерними бомбами. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Forbes".

Російська авіація вже не боїться наближатися до лінії фронту в Україні: ЗМІ дізналися причину

Літак. Фото: з відкритих джерел

У виданні згадали, як нещодавно під час запеклих боїв на краю Часового Яру чотири штурмовики Су-25 ВПС РФ обстрілюють українські позиції на низькій висоті з відстані лише кількох метрів від них. На відео можна побачити, як російські пілоти розгортають сигнальні ракети, щоб відвернути увагу українських зенітних ракет, проте такий запобіжний захід був зайвим, адже жодна ракета не піднялася назустріч.

Журналісти зазначили, що інші російські штурми позицій 23-го батальйону в четвер і п'ятницю коштували армії РФ дорого, проте кільком окупантам все ж таки вдалося закріпитися вздовж крайньої вулиці міста, а саме Зеленої.

"Незабаром у Часовому Яру можуть розпочатися міські бойові дії", — додали в Українському центрі оборонних стратегій.

У Forbes розповідають, що брак артилерійських боєприпасів є кризою, яку намагаються вирішити європейські партнери України.

"Не допомагає і те, що Росія посилила повітряні нальоти на найбільші міста України, що змусило українські ВПС сконцентрувати свої найкращі батареї ППО навколо цих міст. Це залишає прогалини в протиповітряній обороні на передовій. Прогалини, якими користуються російські ВПС", — пояснили у публікації.

Автори матеріалу наголошують, такі дефіцити тільки ставатимуть більше, адже снаряди для ППО закінчуються.

Читайте також на порталі "Коментарі" — які шанси, що незабаром США затвердять пакет допомоги Україні і чи взагалі затвердять.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини