Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російська армія загострює гуманітарну кризу. Яка мета російських окупантів
commentss НОВИНИ Всі новини

Російська армія загострює гуманітарну кризу. Яка мета російських окупантів

Російські військові все більше псують життя українцям на тимчасово окупованих територіях. Окупанти вигадують різні методи, щоб видати якомога більше паспортів Російської Федерації.

17 січня 2023, 18:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російська армія починає загострювати гуманітарну кризу на тимчасово окупованих територіях України. Такими діями Росія хоче змусити українців, що лишились на своїй землі отримати російські паспорти. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на сайт Центру національного супротиву, який був створений Силами спеціальних операцій ЗСУ.

Російська армія загострює гуманітарну кризу. Яка мета російських окупантів

Російські військові змушують отримувати паспорти РФ. Фото з відкритих джерел

Росія усіма методами намагається видати паспорти для мешканців тимчасово окупованих територій. Українці, які отримують соціальні виплати та пенсії за зняття гривні змушені залучати посередників, які вимагають близько 20% від суми. Щоб ще більше витіснити національну валюту України, росіяни заборонили її використання з 1 січня.

Через відсутність доступу до гривні, російські військові змушують українців отримувати подачку від Кремля. Йдеться про виплати у розміру 4 та 10 тис. рублів, які можна взяти лише за наявністю паспорта Росії.

Російські окупанти створили пункти видачі грошей, проте через те, що вони ж їх і розікрали, виплати на тимчасово окупованих територіях майже не проводяться. Українські пенсіонери змушені стояти в чергах за отримання хоч якихось коштів, адже через несплату за комунальні послуги росіяни погрожують забрати житло.

"Загалом ціни на ТОТ сильно завищенні, а гуманітарну допомогу роздають обмежено, надаючи пріоритет власника російських паспортів", — зазначає Центр національного супротиву.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія намагається мобілізувати людей з інвалідністю на тимчасово окупованих територіях України.

Також "Коментарі" писали, що за даними Центру національного супротиву Лукашенко вирішив створити загін власної охорони, адже боїться білоруських спецслужб.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини