Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російська армія втратила 100 танків за 100 годин
commentss НОВИНИ Всі новини

Російська армія втратила 100 танків за 100 годин

З'явились підрахунки вдалого контрнаступу України на сході.

14 вересня 2022, 17:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Український контрнаступ на Харківщині завдав важких втрат елітному російському танковому підрозділу. За підрахунками аналітиків Oryx, які аналізують інформацію з фотографій і записів, у період з 6 по 10 вересня 4-та гвардійська Кантемирівська танкова дивізія, що дислокувалась під Ізюмом, втратила близько половини техніки, або майже 100 танків.

Російська армія втратила 100 танків за 100 годин

Російська армія втратила 100 танків за 100 годин. Фото з відкритих джерел

Дивізію відносять до складу 1-ї гвардійської танкової армії. Це одне з найпрестижніших військових угрупувань у РФ, які мали в разі необхідності атакувати сили НАТО. За свідченнями британської розвідки під час контрнаступу українських військ армія РФ зазнала великих втрат. Зараз збройні сили Росії вкрай ослаблені. Російській Федерації необхідні будуть кілька років для відновлення втраченої військової потужності

Саме ця танкова частина брала участь у спробі взяти Київ на початку війни, але через місяць через невдачу була змушена відійти від столиці. Потім її частини, зокрема 4-ту гвардійську Кантемирську танкову дивізію, перекинули в Харківську область.

У складі російської дивізії було два полки, в яких знаходилось 93 танки Т-80У, повідомляє Oryx, що рахує військову техніку. Також аналітики стверджують, під Ізюмом було втрачено половину танків, яких залучили в бій. Значна частина техніки була вилучена неушкодженою, тож тепер Україна може її використовувати.

Цікаво, що в Україні зараз більше танків, ніж до початку наступу.

Після значних втрат танків під Харковом, російський завод у Нижньому Тагілі перевели на посилений режим роботу. Тепер завод працює цілодобово. Влада Росії стверджує, що присвятили це до Дня танкіста, що відзначають 11 вересня. Також працівникам заборонили йти у відпустку.

Раніше портал "Коментарі" публікував відео, де росіяни вистрибували з танку, адже побачили українця.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини