Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російська армія готується до штурму: в ЗСУ попередили про плани ворога
commentss НОВИНИ Всі новини

Російська армія готується до штурму: в ЗСУ попередили про плани ворога

Окупаційні війська не відмовляються від своїх загарбницьких планів

2 жовтня 2024, 21:55 comments1913
Поділіться публікацією:

 Російські війська готуються до проведення штурмових дій на Запорізькому напрямку з метою захоплення територій та досягнення кордонів Донецької області. Про це повідомив речник Сил оборони півдня Владислав Волошин в інтерв’ю "Радіо Свобода".

Російська армія готується до штурму: в ЗСУ попередили про плани ворога

Російська армія готується до штурму (фото з відкритих джерел)

Він підкреслив, що йдеться саме про штурмові дії, а не про повномасштабний наступ. Зокрема, російські підрозділи зосереджуються в районах Приютного та Роботиного.

"Сьогодні спостерігаються спроби противника зосередити сили й засоби для ведення штурмових дій. Наголошую, не наступу, не наступальних дій, а штурмових дій на певних напрямках. Зокрема, це біля Приютного і біля Роботиного. Біля Приютного мета цих дій для того, щоб здійснити штурм і просування в напрямку Великої Новосілки, щоб взяти під контроль саме Донецьку область і ті території, які там залишилися, і перерізати логістичні шляхи українським з’єднанням, які обороняють Курахове", – розповів Волошин.

На думку Волошина, ці дії можуть свідчити про підготовку противника до подальшого просування на Оріхів, що могло б створити додаткову загрозу для українських сил на цьому напрямку та ускладнити їхню оборону.

Ситуація в Запорізькій області залишається напруженою, і українські військові готуються до можливої ескалації бойових дій у цьому регіоні.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, яке завдання отримали російські окупанти. Російські окупанти продовжують намагатися захопити якомога більше територій на сході України, саме таким чином вони прагнуть вирівняти лінію фронту до настання холодів і сезону дощів. Це пояснюється тим, що в осінньо-зимовий період наступальні дії стають значно складнішими через погодні умови, відзначив в ефірі Radio NV виконавчий директор Українського центру безпеки та співпраці, експерт з російських гібридних впливів Дмитро Жмайло.

 





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини