Росіянин розповів Заходу, що потрібно робити, щоб перемогти Путіна

Найкращий спосіб перемогти Путіна - це допомогти Україні виграти війну проти Росії, вважає російський опозиціонер.

Російський опозиціонер Ілля Яшин був одним з 24 ув'язнених, якими 1 серпня обмінялись Росія та Захід, що стало одним з найбільшим обміном за останні роки. Російський опозиціонер, який був проти повномасштабного вторгнення РФ, розповів Заходу, як вони можуть допомогти Україні у війні.

Після обміну ув'язненими російський опозиціонер Ілля Яшин виступив на конференції, де розповів про своє бачення ситуації війни в Україні.

"Злочинна загарбницька війна проти України має бути негайно припинена. Росія повинна вивести абсолютно всі війська з території України. Головне завдання західного світу сьогодні, як мені здається, - врятувати Україну від Путіна", - сказав Яшин.

Під час конференції Яшина також запитали, як країни Заходу можуть допомогти активістам у Росії. Російський опозиціонер дав пораду - більше допомагати Україні.

"Якщо ви хочете допомогти російській опозиції, російському суспільству і Росії в цілому, врятуйте Україну від Путіна", - відповів Яшин.

Яшин також заявив, що вважає себе російським патріотом і така його позиція не суперечить бажанню бути проти Путіна і війни в Україні.

Ілля Яшин був політиком і депутатом Московської міськради з 2017 по 2021 рік. У 2022 році його посадили до в'язниці за "дискредитацію" російських військових після критики влади РФ за вторгнення в Україну.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Ілля Яшин та ще один обмінений російський опозиціонер заявили про бажання повернутись до Росії.

Також "Коментарі" писали, що звільнений російський опозиціонер виступив проти допомоги ЗСУ.