Головна Новини Суспільство Війна з Росією Обмін політв'язнями між РФ і Заходом: двоє зі звільнених хочуть назад у Росію
commentss НОВИНИ Всі новини

Обмін політв'язнями між РФ і Заходом: двоє зі звільнених хочуть назад у Росію

Опозиціонери Андрій Пивоваров та Ілля Яшин переконані, що їхнє місце – в Росії

4 серпня 2024, 22:15
Поділіться публікацією:

Російські опозиціонери Андрій Пивоваров та Ілля Яшин, які були звільнені 1 серпня з в’язниць у Росії в рамках обміну ув’язненими між Вашингтоном і Москвою, розглядають можливість повернення до Росії. Про це вони розповіли в інтерв'ю Reuters.

Обмін політв'язнями між РФ і Заходом: двоє зі звільнених хочуть назад у Росію

Андрій Пивоваров та Ілля Яшин (фото з відкритих джерел)

Андрій Пивоваров зазначив, що, як людина, яку фактично депортували з країни, він має велике бажання повернутися до Росії. Він підкреслив, що для нього важливо бути в Росії, оскільки він російський політик.

Ілля Яшин поділився схожими почуттями, наголосивши, що попри вдячність тим, хто сприяв його звільненню, його місце — в Росії, оскільки він присвятив своє життя своїй країні. Він також зазначив, що емоційно важко сприймає своє звільнення, оскільки воно відбулося ціною звільнення вбивці.

Кремль погодився на обмін лише за умови, що Захід випустить з німецької в’язниці Вадима Красикова, який був засуджений у 2019 році за вбивство колишнього чеченського польового командира в Берліні.

Яшин також зазначив, що неодноразово заявляв про небажання бути у списках на обмін, проте Кремль включив його ім'я, що фактично означає висилку з країни.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що показав великий обмін між Заходом та РФУ Кремлі радіють поверненню додому шпигунів та кілера, яких обміняли на американських заручників та власних дисидентів. Але це жодним чином не свідчить про наближення миру в Україні, пише The Washington Post. До того ж прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков швидко спростував будь-які припущення про те, що обмін ознаменував будь-яке розморожування відносин із Заходом, яке могло б відкрити шлях до мирних переговорів у війні проти України. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини