Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни знову втратили позиції: в ISW розповіли, де вдалося просунутися ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни знову втратили позиції: в ISW розповіли, де вдалося просунутися ЗСУ

Аналітики ISW зазначили, що російських військових витіснили ще з кількох позицій біля Бахмута

15 вересня 2023, 08:00
Поділіться публікацією:

Українські війська витіснили російські сили з позицій поблизу Міньківки, що за 15 кілометрів на північний захід від Бахмута та Дубово-Васильівки, що за 6 км на північний захід від Бахмута. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Росіяни знову втратили позиції: в ISW розповіли, де вдалося просунутися ЗСУ

ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

Експерти зазначають, що українські сили продовжували наступальні операції на заході Запорізької області та навколо Бахмута і, як повідомляється, 14 вересня просунулися на південь від Бахмута.

Генштаб ЗСУ повідомив, що українські сили досягли часткових успіхів поблизу Бахмута, Кліщеївки, Андріївки та Курдюмівки.

Представник Східного угруповання військ Ілля Євлаш заявив, що українські війська витіснили російські війська з позицій поблизу Міньківки та Дубово-Васильівки.

Український Генштаб та Маляр констатували, що українські війська продовжують поступове просування на мелітопольському напрямі.

Серед інших ключових висновків ISW за 14 вересня: країни сили продовжували наступальні операції на заході Запорізької області і навколо Бахмута і, як повідомляється, 14 вересня просунулися на південь від Бахмута. 14 вересня українські війська завдали удару російській системі протиповітряної оборони поблизу окупованої Євпаторії в Криму, що свідчить про те, що в окупованому Криму можуть бути системні тактичні збої російських систем протиповітряної оборони. 14 вересня російські війська завдали ще однієї серії ударів із безпілотників Шахед-131/136 по портовій інфраструктурі України. Повідомляється, що командир російського 247-го гвардійського десантно-штурмового полку (7 дивізії ВДВ) Василь Попов загинув під час бою в Україні. Деякі російські джерела припустили, що напруженість між Міністерством оборони Росії та "ЧВК Вагнер" зменшує здатність Вагнера діяти в Африці. Російські війська вели наступальні дії на лінії Куп'янськ – Сватове – Кремінна, поблизу Бахмута, на лінії Авдіївка – Донецьк, на заході Запорізької області та 14 вересня просунулися на окремих ділянках. Українські війська також просувалися вздовж лінії Авдіївка – Донецьк.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи можливий альянс РФ та КНДР — що задумав Путін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини