Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни зайшли в одне із ключових міст: що очікує на його захисників
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни зайшли в одне із ключових міст: що очікує на його захисників

Росіяни вчора зайшли зі сходу у Вугледар, проте наразі про оточення Сил оборони не йдеться

сьогодні, 11:54
Поділіться публікацією:

Російські окупанти продовжують обходити Вугледар з двох напрямків — західного та східного, про це в ефірі "Еспресо" сказав директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець.

Росіяни зайшли в одне із ключових міст: що очікує на його захисників

Вугледар

"Ситуація у Вугледарі є однією з найбільш складних за останні декілька днів, хоча ми знаємо, що до спроби оточити цей населений пункт ворог вдавався і раніше. Понад два з половиною роки ця ділянка фронту утримується, і 72-га окрема механізована бригада імені Чорних Запорожців тримає її вже понад 20 місяців", — зауважив Згурець.

За його словами, наразі російські війська ведуть інтенсивні обстріли Вугледара. Він відзначив, що місто розташоване на висоті, що дає значну перевагу українським захисникам. Крім того, тут знаходяться шахти, промислові об’єкти та висотні будівлі. Саме це, каже Згурець, дозволяло тривалий час за допомогою артилерії та протитанкових засобів відбивати фронтальні атаки противника. Ворогу також ускладнює просування річка Кашлагач, що протікає на північ від міста.

Згурець також зазначив, що наразі російські війська здійснюють маневри з флангів — з Водяного на заході та Пречистівки на сході.

"Вчора ввечері надійшла інформація, що окремі групи російських бійців зайшли зі сходу у Вугледар. Тож динаміка не на нашу користь, але побачимо, як розвиватимуться події далі. Не думаю, що йдеться про оточення. Йдеться про те, що ЗСУ будуть захищати цю ділянку", — наголосив Згурець.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ЗСУ будуть виходити з Вугледару, щоб не потрапити в оточення. Таке рішення може бути прийнято протягом найближчих годин або діб.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини