Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни вже відкрили статистику зі знищення F-16 в Україні: що відповіли у ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни вже відкрили статистику зі знищення F-16 в Україні: що відповіли у ЗСУ

Юрій Ігнат заявив, що росіяни поширюють фейкову інформацію про нібито "знищення" F-16 в Україні

25 грудня 2023, 12:05
Поділіться публікацією:

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат спростував інформацію російських пропагандистів про те, що окупанти нібито "знищили" винищувачі F-16 в Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це Юрій Ігнат повідомив в ефірі "Радіо Свобода".

Росіяни вже відкрили статистику зі знищення F-16 в Україні: що відповіли у ЗСУ

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

Юрій Ігнат підкреслив, що винищувачі, про які вже розповідають російські пропагандисти, ще навіть не прибули в Україну, оскільки підготовка інфраструктури та персоналу їх обслуговування не підготовлена.

Він зазначив, що процес підготовки до передачі F-16 продовжується.

“Який сенс доставляти сюди літаки, щоб вони тут стояли під прицілом ворога? для того, щоб завершити процес підготовки, і взагалі всього", зазначив Юрій Ігнат.

Спікер заявив, що для застосування F-16 потрібні особливі вміння та знання, яким навчають українських інженерів — вони не лише обслуговуватимуть літаки, а й займатимуться озброєнням.

"Ми ж літак беремо, щоб воювати на ньому, а не щоб він стояв. Авіація вимагає відповідних знань для того, щоб налаштовувати і завдавати їм ударів. Але окупанти вже знайшли у нас літаки у себе в Telegram-каналах і знищують їх по пару штук на день. F-16 скоро на заході вже й не залишиться", — підсумував речник ВС.

Читайте також на порталі "Коментарі" — останнім часом знову пожвавилася тема із постачанням Україні західних винищувачів. Спочатку з'явилася інформація, що Нідерланди готують до передачі Україні перші 18 винищувачів F-16. Далі цю інформацію підтвердив Інститут вивчення війни (ISW). Скільки західних літаків здатні змінити ситуацію на полі бою? Чи відчують окупанти появу винищувачів F-16 в Україні? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини