Росіяни вперше захопили техніку, яку передали країни ЄС

Україна втратила вперше техніку такого типу надану закордонними партнерами

На жаль, український бронетранспортер YPR-765 з великокаліберним кулеметом Browning M2 був захоплений російською армією в Херсонській області. Ці БТРи передали Україні Нідерланди. Це перша втрачена машина такого типу.

Кілька днів тому почався контрнаступ українських сил у південних районах України. Українська армія завдає значних втрат ворогу, але також інколи зазнає поразок. Цього разу у Херсонській області українці втратили БТР. Попередньо українські війська не втрачали подібної техніки.

YPR-765 - це машини на базі модифікованої версії гусеничного бронетранспортера M113A1, який надійшов на озброєння збройних сил Нідерландів у 1979 році та був знятий з них у 2012 році. Наразі на складах Нідерландів перебуває до 500 одиниць YPR-765.

Автомобіль може рухатися з максимальною швидкістю 68 км/год, а його запас ходу на одному баку палива становить 500 км. Конструкція YPR-765 дозволяє йому працювати як амфібія. Його гусениці придатні для роботи як на землі, так і у воді, а броньові порожнини, заповнені речовиною, що забезпечує йому додаткову плавучість.

Раніше, портал "Коментарі" показував як українські війська знищують російську техніку. Так ЗСУ встановили своєрідний рекорд, знищивши російський танк з відстані 10600 метрів. Це вперше один випустив прицільний снаряд в іншого з такої далекої відстані. Для коригування снаряда в ЗСУ використали дрони.

Також "Коментарі" писали про підняття білого прапора російськими силами. Це відбулось в Херсонській області, поблизу села Правдиве. Доля окупантів, що здалися поки що невідома.