Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни вивезли з Херсона останки Григорія Потьомкіна: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни вивезли з Херсона останки Григорія Потьомкіна: що відомо

Григорій Потьомкін вважається засновником Херсона

26 жовтня 2022, 18:04 comments1590
Поділіться публікацією:

Російські загарбники викрали з окупованого Херсона духовні реліквії та навіть останки російського князя Григорія Потьомкіна, який вважається засновником міста. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на російські ЗМІ.

Росіяни вивезли з Херсона останки Григорія Потьомкіна: що відомо

Останки Потьомкіна вивезли з Херсону (фото з відкритих джерел)

"Мені ставлять питання, чому вивезено з Херсона духовні реліквії та пам'ятники. Ми перевезли на лівий берег ті останки найсвітлішого князя, які були в Катерининському храмі. Ми перевезли на лівий берег і самого Потьомкіна. Це ті святині, які, я вважаю, треба зберегти", — пояснив гауляйтер Володимир Сальдо.

Відомо, що Григорія Потьомкін — це російський князь, державний діяч XVIII століття. Він також був засновником Чорноморського військового флоту. Вважається, що саме він заснував кілька українських міст, зокрема, Херсон, Миколаїв, Дніпро та Севастополь.

Окрім цього, свого часу він був одним із найвпливовіших осіб у Російській імперії, завдяки тому, що був фаворитом Катерини ІІ. Його останки понад 200 років зберігалися у Катерининському соборі в Херсоні.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про нові заяви Путіна про Україну. Президент країни-агресора – РФ – Володимир Путін на зустрічі з керівниками силових структур та спецслужб країн СНД зробив низку випадів на адресу України та США. Серед іншого заявив, що Україна нібито стала інструментом зовнішньої політики США, практично втративши суверенітет. Крім того, продовжив гнути кремлівську лінію, що Україна нібито має намір використати "брудну бомбу". Також фантазував, що українську територію перетворили на полігон для біологічних експериментів, а тепер накачують зброєю; що у нашій країні формується "чорний ринок" зброї, створюється ризик потрапляння до рук зловмисників переносних зенітних ракетних комплексів та високоточного озброєння.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини