Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни відрепетирували застосування ядерної зброї: побоюються одного із партнерів
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни відрепетирували застосування ядерної зброї: побоюються одного із партнерів

Росіяни припускають вторгнення Китаю: відрепетирували застосування ядерної зброї

28 лютого 2024, 09:50
Поділіться публікацією:

Збройні сили РФ відрепетирували застосування тактичної ядерної зброї на ранній стадії конфлікту з великою світовою державою, згідно з витоком інформації з російських військових файлів, що включають сценарії підготовки до вторгнення Китаю. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Financial Times".

Росіяни відрепетирували застосування ядерної зброї: побоюються одного із партнерів

Ядерна зброя. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що в секретних документах описується поріг застосування тактичної ядерної зброї, який нижчий, ніж Росія будь-коли публічно визнавала. Схованка складається з 29 секретних російських військових файлів, складених у період з 2008 по 2014 рік.

Критерії для потенційної ядерної відповіді варіюються від вторгнення ворога на територію РФ до конкретніших тригерів, таких як знищення 20% російських стратегічних підводних човнів із балістичними ракетами.

Незважаючи на те, що документи датуються 10 роками та більше, експерти стверджують, що вони, як і раніше, актуальні для сучасної російської військової доктрини.

Матеріали навчань показують, що Східний військовий округ Росії відпрацьовував численні сценарії, що зображують китайське вторгнення. Навчання дають рідкісне уявлення про те, як РФ розглядає свій ядерний арсенал як наріжний камінь своєї оборонної політики, і як вона готує війська до завдання першого ядерного удару в деяких бойових умовах.

Передбачається, що російські військові зможуть використовувати тактичну ядерну зброю для досягнення широкого спектра цілей, включаючи "стримування держав від агресії [...] або ескалації військових конфліктів", "припинення агресії", запобігання втраті боїв або території російськими військами, а також підвищення ефективності російського військово-морського флоту.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Путін розпочав підготовку до війни з НАТО: у США побачили насторожуючі ознаки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини