Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни видихаються: чи зможуть провести літній наступ і на яких напрямках
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни видихаються: чи зможуть провести літній наступ і на яких напрямках

Росіяни уже не мають сил, щоб провести літній наступ на всій лінії фронту, заявив в інтерв’ю Главреду військовий експерт Михайло Жирохов

7 червня 2024, 17:40
Поділіться публікацією:

Ситуація на фронті залишається складною, втім, все ж контрольованою українськими силами. Новий наступ російських окупаційних військ на Харківщині вже не можна вважати успішним, заявив військовий експерт Михайло Жирохов. При цьому він переконаний, що бойові дії переходять у нову фазу — позиційну війну.

Росіяни видихаються: чи зможуть провести літній наступ і на яких напрямках

Війна в Україні

Однак, Жирохов впевнений, що терористична Росія все ж не готова відмовитися від своїх планів щодо України. Кремлівськрму диктатору Володимиру Путіну та його армії потрібно відновитися, поповнити свої лави та підтягнути техніку, щоб з новими силами спробувати ще раз наступати.

Правда в тому, каже військовий експерт, що зараз росіяни виснажені, їм потрібен час для набору нових військових та підготовки техніки зі складів. За його словами, ворогу бракує сил, проте влітку він проведе ще один наступ. Росіяни наступатимуть лише на одному напрямку, на чотирьох одразу вони не зможуть атакувати, підкреслив експерт.

Жирохов каже, що важко спрогнозувати можливий напрямок нового російського наступу. За його словами, це може бути район Вугледару, Часів Яр або Харківщина. За словами експерта, навіть Генштаб РФ ще не визначився з наступною операцією. Наразі увага ворога зосереджена на накопиченні ресурсів, яких у нього вже не так багато, як раніше, підкреслив військовий експерт.

При цьому Жирохов вважає, що в Росії вже починають розуміти, що без повноцінної мобілізації буде вкрай складно набрати необхідну кількість людей для армії. Тому, якщо теперішні методи не спрацюють, можуть бути потрібні більш радикальні заходи.

За його словами, зараз вороги використовують рекрутинг, але кількість добровольців зменшується. Він переконаний, що вже менше людей йдуть до армії заради заробітку, тому набирають найманців з африканських країн та мігрантів. У Росії вже розуміють, що без повноцінної мобілізації буде дуже важко. І якою вона буде — прихованою чи відкритою — поки що сказати важко, додав експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, чи віддасть Україна росіянам захоплені території.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини