Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни таки прорвали оборону ЗСУ на Курщині: куди кидають оперативні резерви
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни таки прорвали оборону ЗСУ на Курщині: куди кидають оперативні резерви

Росіяни прорвали оборону ЗСУ біля Коренево в Курській області, ідуть запеклі бої

11 вересня 2024, 12:24 comments12308
Поділіться публікацією:

Днів 20 тому, як українці злились в священній осанні від радості що ЗСУ знищили всі мости через річку Сейм, говорить військовий, аналітик групи "Левіафан" Микола Мельник. Втім, за його словами, він попереджав, що одним із вірогідних сценаріїв є банзай-атака угрупування росіян, що затиснене між Сеймом і кордоном в напрямку Коренево.

Росіяни таки прорвали оборону ЗСУ на Курщині: куди кидають оперативні резерви

Бої в Курській області

Тиждень тому, каже Мельник, коли Сили оборони знищили на Курщині величезний російський склад БК в 15км від лінії боєзіткнення, він підкреслював, що якщо такі великі склади формуються так близько до фронту, то це ознака підготовки наступу. За його словами, не додавало оптимізму те, що росіяни вибили нас з Коренево і відповідно отримали можливість атакувати Снагость — укріпрайон, який "затиснуте" угрупування військ взяти не могло.

"Вчора росіяни пішли в атаку на Курщині, бронеколонна з 56 одиниць техніки прорвала нашу оборону біля Коренево і з півдня врізалась в Снагість. З одночасним ударом піхотних груп зі східного напрямку по напрямку 10-е Жовтня — Вишнівка. Вишнівку піджали з півдня і сходу, тож не готовий сказати, що там зараз. Як і не зрозуміло, що в Снагості. Станом на зараз – бій", — підкреслив експерт.

За його словами, задум противника очевидний — захопити Червоножовтневе-Вишнівку-Снагость, вивільнити "затиснуту" групу військ і атакувати Любимівку.

"Зараз вже не питання, хто винен. Зараз треба розуміти, що якщо ворог розгорне контр-наступ на Курщину зі Східного напрямку, то нам буде доволі складно. Оперативні резерви на наступний тиждень-два наступальних боїв в нього є", — заявив експерт.

При цьому Мельник повідомив, що на Покровському напрямку ворог продовжує розширювати плацдарми для наступу на Покровськ і Гірник. Видно, що сил на стрімкий наступ на двох ділянках у противника немає, але намагається з останніх сил. Це рішення поки що рятує групу підрозділів, що знаходяться між річкою Вовча і Невельським, додав експерт.

Окрім того, за його словами, на Вугледарському напрямку ворог намагається охопити Вугледар з півночі і поки відверто це в нього виходить.

"Попри героїчний спротив наших солдат, які б'ються як леви, але все ж брак піхоти та й інших сил та засобів не дає можливості поки стабілізувати ситуацію. Тобто "ситуація складна, але контрольована". На інших ділянках фронту ми продовжуємо стримувати переважаючі сили противника", — підкреслив Мельник.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в Міноборони РФ повідомили, що пішли у контрнаступ в Курській області.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини