Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни скаржаться на українські картонні дрони, які атакували Курськ
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни скаржаться на українські картонні дрони, які атакували Курськ

Україна провела масову атаку по російській авіабазі за допомогою картонних дронів.

28 серпня 2023, 15:22
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Служба безпеки України здійснила 27 серпня масштабну атаку безпілотниками по військовій авіабазі росіян у Курську. Росіяни вважають, що їх протиповітряні системи не спрацювали, адже українські дрони були виготовлені з картону. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на ресурс Defense Express.

Росіяни скаржаться на українські картонні дрони, які атакували Курськ

Українські картонні дрони атакували авіабазу у Курську

Ймовірно українські служби за допомогою дронів змогли атакувати російські винищувачі Су-30 та МіГ-29, а також влучили у такі комплекси як "Панцирь-С1" та С-300.

Російський "воєнкор" Fighterbomber скаржиться, що для атаки Україна використала картонні дрони, які отримала від австралійської компанії SYPAQ. Крім того, російський оглядач припускає, що картонні дрони мали на собі вибухові пристрої та були запущені з території РФ.

"Те, що такий дрон зроблений з вощеного картону, може цілком пояснювати, як російське ППО прогавило атаку на аеродром", — пише військовий портал Defense Express.

Нагадаємо, що австралійські картонні дрони PPDS Україна вперше отримала на початку весни цього року. В залежності від модифікацій вони здатні перебувати у повітрі 1-3 години, нести корисне навантаження до 5 кг та літати на відстань 40-120 км.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що солдати російської армії побили власного командира, скрутили його та передали у полон українським військам.

Також "Коментарі" писали про президента Україна Володимира Зеленського, який вказав на значні ризики, якщо українські сили почнуть війну у РФ. За його словами Україна може втрати своїх союзників у разі такої ситуації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини