Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни придумали, як захистити свої нафтобази від дронів: у чому полягає хитрість
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни придумали, як захистити свої нафтобази від дронів: у чому полягає хитрість

Росіяни також похвалилися нібито спеціальною нейромережею, що дозволяє збільшити дальність виявлення безпілотників

13 липня 2024, 14:52 comments2577
Поділіться публікацією:

У Росії вже зрозуміли, що удари безпілотників по нафтобазах не припиняться і тому створили бронепанелі для захисту нафтобаз та інших об'єктів. Російські виробники заявили, що в ході випробувань панель витримала влучення 9×19 мм набоїв 7Н21 і також уламків гранати Ф-1, яку підірвали на відстані близько півметра. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Defense Express.

Росіяни придумали, як захистити свої нафтобази від дронів: у чому полягає хитрість

Удар по нафтобазі. Фото: із відкритих джерел

"Російські пропагандистські ЗМІ нещодавно повідомили, що їхня корпорація "Ростех" провела перші випробування бронепанелей для захисту об'єктів критичної інфраструктури (нафтобаз, газосховищ, складів з боєприпасами тощо) від атак ударних безпілотних літальних апаратів", — йдеться в матеріалі.

Там також зазначається, що цю бронеплиту розробили у "НДІ Сталі", що входить до складу концерну "Калашников".

У відомстві країни-агресора заявили, що ці бронепанелі виготовлені з різних металів та маса квадратного метра "менше 30 кілограмів". Також там додали, що вони гарантують захист "практично від будь-якого пістолета" і можуть стримувати вражаючі елементи ручних гранат РГД-5, РГН, РГО і не тільки. Головна мета створення таких бронепліт – захист "особливо важливих об'єктів у тому числі від атак FPV-дронів".

Крім того, видання зазначило, що росіяни заявили про створення спеціальної нейромережі, яка "дозволяє відразу на 40% збільшити дальність виявлення безпілотників за допомогою оптичних засобів".

"Технології комп'ютерного зору та штучного інтелекту здатні виявити літальний апарат завчасно, класифікувати його і у разі виявлення загрози повідомити оператора для подальшого застосування заходів щодо придушення БПЛА. Нейросеть також дозволяє перевести систему протидії дронам у повністю автоматичний режим роботи", — цитує Defense Express російське .

Читайте також на порталі "Коментарі" — у РФ вибухи на нафтобазі: партизани провели там розвідку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини