Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни придумали інший план, щоб захопити українське місто: в ЗСУ розповіли до чого тут Торецьк
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни придумали інший план, щоб захопити українське місто: в ЗСУ розповіли до чого тут Торецьк

З початку доби Сили оборони відбили 13 ворожих штурмів на Торецькому напрямку.

1 липня 2024, 22:50
Поділіться публікацією:

 Російські окупанти продовжують активно штурмувати позиції Сил оборони на напрямку Горлівка-Торецьк, повідомив в ефірі телемарафону речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин.

Росіяни придумали інший план, щоб захопити українське місто: в ЗСУ розповіли до чого тут Торецьк

Бої за Часів Яр (фото з відкритих джерел)

"Минулого тижня ворог був аж надто активний на цьому напрямку порівняно з попереднім. Було 114 бойових зіткнень протягом тижня в районах населених пунктів Шуми, Нью-Йорк та Торецьк. Минула доба була не менш активна – 7 ворожих зіткнень. Ворог почав вперше застосовувати авіацію, активно завдаючи ударів КАБами по районах Нью-Йорка, Залізного та Торецька. Цієї доби ворог не зменшує темпи наступальних дій – 13 бойових зіткнень. Ще чотири боєзіткнення з ворогом тривають," – розповів Волошин.

Волошин також зазначив, що метою наступу РФ на Торецьк є спроба тиснути на Часів Яр з іншого боку. Він також розповів про ситуацію в самому Часовому Яру.

"Ворог не полишає спроб, активно проводить як штурмові дії, так і обстріли. Активно застосовує авіацію. За тиждень ворог змінив акцент з Часового Яру на Торецький напрямок, здійснивши 30 штурмів Часового Яру протягом минулого тижня. Авіація за тиждень скинула 7 КАБів, а загалом на напрямку РФ скинула 128 КАБів. В один із днів ворог скинув 24 КАБи за день," – додав Волошин.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, чому РФ збожеволіла через Часів ЯрНа Донеччині тривають важкі бої. Росіяни не припиняють спроби продавити оборону ЗСУ. Як ЗСУ протистоять окупантам у Донецькій області? Чому РФ збожеволіла через Часів Яр? Військовий експерт Дмитро Снєгірьов в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив, що найважча ситуація зараз на Покровському напрямку та поблизу Часового Яру.

За його словами, росіяни в цих районах просуваються на кількасот метрів, тобто успіхи ворога мають тактичний характер. Водночас експерт зазначив, що ворожу перевагу у живій силі вдається компенсувати за рахунок тактико-технічних характеристик західного озброєння, яке є у Збройних силах України.
 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини