Росіяни прибрали військову техніку зі спірних територій

Військові РФ забирають техніку зі спірних територій на Далекому Сході, щоб використати її проти України.

Дослідник з Токійського університету Ю Коїдзумі стверджує, що Росія перемістила системи протиракетної оборони з Курильських островів, які є спірною територією біля узбережжя Японії. За його словами ця зброя тепер потрапить на український фронт.

Ю Коїдзумі проаналізував супутникові зображення двох із чотирьох спірних островів, які Японія називає Північними територіями, а Росією Південними Курилами. Фото були зроблені американською компанією Maxar Technologies Inc.

Експерт виявив, що дислоковані на острові Еторофу підрозділи були оснащені зенітними комплексами С-300, які можна помітити на знімках у 2020 році. Однак з вересня 2022 року більшість військової техніки зникла.

За словами Коїдзумі, ймовірно, що арсенал військової зброї перемістився на захід Росії, поблизу кордону з Україною. Експерт також вважає, що в цьому напрямку російська армія вивезла старі танки та гаубиці. Наразі стара військова техніка російської армії чекає ремонту перед відправкою на український фронт.

Ю Коїдзумі заявив, що окрім техніки, росіяни перекидують в Україну війська з Далекого Сходу. Елітна бригада морської піхоти, що базується у Владивостоці, вже зазнала значних втрат у боях. Крім того, є загиблі серед жителів спірних територій.

"Російські військові розгортають всю зброю, яка є в їхньому розпорядженні", - сказав Коїдзумі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські бійці розповіли про нову тактику російських солдатів.

Також "Коментарі" писали про Угорщину, в якій розповіли, як має закінчитись війна в Україні. Представник влади назвав дві ключові умови.