Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни поставили на конвеєр низку ракет: скільки ще триватимуть масовані обстріли
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни поставили на конвеєр низку ракет: скільки ще триватимуть масовані обстріли

Тільки "Калібрів" окупанти могли накопичити до 200 одиниць

3 січня 2024, 09:40
Поділіться публікацією:

Починаючи з 29 грудня 2023 року росіяни активізували масовані комбіновані ракетні та дронові удари по Україні. Як довго можуть тривати такі масовані удари? Чи дійсно ті обсяги ракет, які є у росіян, дозволяють за один раз й надалі випускати по 100 ракет? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Росіяни поставили на конвеєр низку ракет: скільки ще триватимуть масовані обстріли

Ракетний удар. Фото: з відкритих джерел

Як мінімум до весни удари не припиняться

Експерт Defense Express Іван Киричевський в ефірі "Еспресо" заявив, що РФ може тривалий час завдавати масованих ударів по території України. Окупанти мають ракети, які українська ППО не може збити.

"Я думаю, що, на жаль, росіянам вистачить ресурсу підтримувати такий темп масованих обстрілів території України як мінімум до весни. Оскільки, незважаючи на виробничі показники, вони можуть запускати до 100 ракет одночасно і у них все одно залишається можливість та запаси для 2-3 масованих обстрілів. Це стосується майже всіх видів їх ракет", – спрогнозував експерт.

За його інформацією, лише "Калібрів" окупанти могли накопичити до 200 одиниць, а в їхньому арсеналі є ракети, які Повітряні сили України ще не збивали.

"Зокрема Х-22/32. Це переобладнана ракета із удосконаленою електронікою. Ця ракета може бити на велику дистанцію. Здається, саме така ракета долетіла до Черкаської області 29 грудня", — констатував експерт.

Заводи країни-агресора з виробництва ракет працюють у три зміни

Військовий експерт Петро Черник в ефірі телеканалу "Київ24" заявив, що росіяни поставили на серійне виробництво низку ракет, заводи країни-агресора працюють у три зміни. Йдеться про ракети Х-101, Х-555, Х-47М2 "Кинджал", 3М14 "Калібр" морського базування. Крім того, на серійне виробництво росіяни поставили деякі балістичні ракети.

За словами Черника, виготовляти у Росії можуть 100-120 ракет на місяць.

"Може, 130. Більше не тягнуть технологічно і, звичайно, кадри. Це дуже серйозна техніка, а з кадрами мають величезну проблему", – констатував експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — очікування від України, Заходу, Росії: як зміниться війна 2024-го.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини