Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни не можуть досягти успіху на Донбасі: в ISW розповіли про наступне рішення Кремля
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни не можуть досягти успіху на Донбасі: в ISW розповіли про наступне рішення Кремля

Кремль може завдати ще однієї серії ракетних ударів по цивільних об'єктах по всій Україні, щоб відзначити символічну річницю вторгнення.

17 лютого 2023, 07:27 comments3507
Поділіться публікацією:

Росіяни можуть завдати ще однієї серії ракетних ударів по цивільних об'єктах по всій Україні, оскільки реальний військовий успіх "продовжує вислизати" від окупантів. Як повідомляє видання "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Росіяни не можуть досягти успіху на Донбасі: в ISW розповіли про наступне рішення Кремля

Російські війська. Фото: Getty Images

Аналітики зазначають, що російські війська завдали чергового ракетного удару по об'єктах інфраструктури по всій території України 16 лютого. Президент Росії Володимир Путін зустрівся з Уповноваженим з прав дитини в РФ Марією Львовою-Бєловою 16 лютого, підтвердивши, що Кремль безпосередньо причетний до сприяння депортації та усиновленню українських дітей до російських родин.

Путін також нібито зробив обмежену поступку фінансисту групи "Вагнер" Євгену Пригожину під час зустрічі зі Львовою-Бєловою, пообіцявши соцпідтримку найманцям ПВК.

Українські офіційні особи заявили, що російські війська мають на меті захопити Бахмут до першої річниці вторгнення в Україну, що вимагатиме значно більших темпів просування російських військ, ніж ті, що спостерігалися протягом багатьох місяців.

Водночас Пригожин заявляв, що очікує, що бійці гурту "Вагнера" оточать Бахмут до березня чи квітня. На думку аналітиків, "прагматичні оцінки" Пригожина щодо російського просування в районі Бахмута в цілому були ближчими до тактичних реалій, ніж оцінки, що прогнозують швидке просування російських військ.

"Російські війська, схоже, не прискорюють темпи просування навколо Бахмута, і навряд чи досягнуть цієї мети до 24 лютого", — йдеться у звіті.

Згідно з проаналізованими даними, експерти зазначають, що Кремль може завдати ще однієї серії ракетних ударів по цивільних об'єктах по всій Україні, щоб відзначити символічну річницю, оскільки реальний військовий успіх "продовжує вислизати" від російських вояків.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що може призвести до розпаду Росії — чи є передумови для цього.

Також видання "Коментарі" повідомляло – як проходить російський наступ – скільки ще окупантів Путін готовий кинути на фронт.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини