Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни можуть готувати ще один масований удар по Україні: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни можуть готувати ще один масований удар по Україні: що відомо

Безпілотники максимально використовувалися ворогом не тільки для того, щоб перенаситити нашу систему протиповітряної оборони, каже Братчук

28 серпня 2024, 18:25
Поділіться публікацією:

 Під час масованої атаки на Україну 26 серпня російські війська застосували заборонені касетні боєприпаси для ударів по енергетичній інфраструктурі. Про це розповів Сергій Братчук, речник Української добровольчої армії "Південь", під час ефіру на телеканалі FREEДОМ.

Росіяни можуть готувати ще один масований удар по Україні: що відомо

Ракетний удар РФ по Україні (фото з відкритих джерел)

Він нагадав, що ця атака стала найбільшою за кількістю ракет і дронів після 24 лютого 2022 року.

"Безпілотники ворог активно застосовував не тільки для перенасичення нашої системи протиповітряної оборони. "Шахеди" були використані цього разу не як відволікаючий маневр, а для прямого удару, зокрема по енергетичній інфраструктурі", — заявив Братчук.

Також речник наголосив, що для ударів по західних регіонах росіяни використали ракети "Кинджал".

"Ударів було завдано по газосховищах на заході країни, які обслуговують не лише нас, а й наших європейських партнерів. Найімовірніше, це спроба вплинути на позицію наших союзників, щоб вони зменшили підтримку України. Крім того, під ударом опинилися гуманітарні коридори в західних регіонах", — зазначив він.

Братчук також зауважив, що подібні атаки можуть повторитися в найближчому майбутньому, оскільки терористична тактика ворога залишається незмінною.

"Я вважаю, що росіяни накопичили ракети і дрони не тільки для одного масованого удару. Можливо, через кілька днів або тижнів будуть чергові ракетно-дронові атаки. Осінь наближається, починається опалювальний сезон, і терористичні цілі Росії лишаються незмінними. Удари по енергетичній інфраструктурі не впливають на бойові дії, оскільки наші війська працюють автономно, проте, на жаль, це позначається на цивільному населенні", — підсумував Братчук.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, чи вийде Україна на кордони 1991 року.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини